Kristillinen Rauhanliikkeen rauhanpalkinto Music Road Africa ry:lle

Ruandalaisten lasten ja nuorten musiikkiopiskelua tukeva Music Road Africa ry on saanut Suomen Kristillisen Rauhanliikkeen vuoden 2017 rauhanpalkinnon. Luovutus tapahtui eilen Bulevardin kahvilasalongissa Helsingissä musiikkiesityksen, kakkukahvien ja ruusujen kera.

Music Road Africa on helsinkiläinen vuonna 2014 perustettu yhdistys, joka tukee lasten ja nuorten musiikinopiskelua kehittyvissä maissa. Keskeisimpänä yhteistyökumppanina yhdistyksellä on ruandalainen musiikkikoulu Kigalissa, jota yhdistys tukee taloudellisesti ja kouluttamalla ja tukemalla koulun opettajia sekä etänä että paikan päällä. Koulu tarjoaa musiikinopetusta mm. köyhien perheiden lapsille ja nuorille, orpolapsille ja antaa musiikin avulla tukea traumatisoituneille ihmisille.

Suomen Kristillisen Rauhanliikkeen rauhanpalkintoa on myönnetty vuodesta 1982 lähtien. Palkinnollaan SKR haluaa kannustaa yksilöitä tai yhdistyksiä jatkamaan edellisenä vuonna tekemäänsä palkitsemisen arvoista rauhantyötä. Palkintoa on aiempina vuosina myönnetty sekä korkean profiilin diplomaateille kuten Harri Holkerille, Martti Ahtisaarelle ja Pekka Haavistolle, mutta myös vähemmän huomiota saavalle ruohonjuuritason rauhantyölle, kuten perheväkivaltaa ehkäisevään työhön Lyömättömälle Linjalle, inklusiiviseen jääkiekkotoimintaan Iceheartsille ja koulukiusaamisen ennaltaehkäisyyn Porlammin lukiolle.

SKR näkee uskontojen ja kulttuurien välisen vuoropuhelun ja yhteistyön lisäämisen olevan yksi keskeisimpiä rauhantyön osa-alueita. Yhdistys järjestää vuosittain Loviisan Rauhanfoorumia, jonka ohjelmistoon on viime vuosina kuulunut keskeisesti afrikkalainen musiikki. Palkitsemalla Music Road African SKR haluaa nyt puolestaan tukea suomalaisen musiikkiosaamisen viemistä Afrikkaan. Toisaalta haluataan myös muistuttaa suomalaisia rauhantyön moninaisista mahdollisuuksista: Music Road African työtä tukemalla suomalaiset voivat auttaa ruandalaisia sovinnon ja yhteistyön tiellä.

Music Road Africa Ry:n toimintaa voi tukea lahjoittamalla varoja tilille FI21 1228 3000 0640 04 (rahankeräyslupa RA/2016/388). Yhdistys järjestää tukikonsertteja eri puolilla Suomea, joista seuraava järjestetään Tampereen Aleksanterin kirkossa 3.9.

Kuva

Kuvassa vasemmalta Kristian Melander, Heli Ahvenainen-Saaristo, Matti Turunen, Pirjo Mäkinen ja Risto Pontela. Kristian, Matti ja Risto ovat SKR:n hallituksen jäseniä, Heli ja Pirjo edustivat tilaisuudessa Music Road Africa ry:tä.

Lisätietoja

Music Road African puheenjohtaja Tiina Sinkkonen 050 5903655 ja Heli Ahvenainen-Saaristo, 040 5096909, heli.ahvenainen@gmail.com ja Suomen Kristillinen Rauhanliikkeen hallituksen jäsen Matti Turunen 045 311 3534, matti.turunen.82@gmail.com.

https://www.facebook.com/pg/Musicroadafrica
https://www.facebook.com/SuomenKristillinenRauhanliike/

Kuva & teksti (cc): Timo Virtala.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.