Rauhanpalkinto Costa Ricaan

Tiedotusvälineille

Julkaisuvapaa 1.1.2021

Suomen kristillinen rauhanliike (SKR) on päättänyt antaa vuoden 2021 rauhanpalkintonsa Elayne Whyte Gómezille. Whyte työskentelee Costa Rican ulkoministeriössä ja hän johti kansainvälisiä neuvotteluja YK:n ydinaseiden kieltosopimuksesta ollessaan suurlähettiläänä Costa Rican pysyvässä edustustossa Genevessä vuonna 2017. Ydinasekieltosopimuksen on ratifioinut 51 maata ja se tulee voimaan 22 tammikuuta 2021.

Ydinaseet ovat edelleen yksi suurimmista uhista ihmiskunnan tulevaisuudelle. SKR tahtoo rauhanpalkinnollaan tunnustaa Elayne Whyten keskeisen roolin prosessissa, joka tähtää siihen, että ydinaseet kielletään maailmanlaajuisesti. ”Ydinasekieltosopimus on historiallinen mahdollisuus maailmaan ilman ydinaseita. Ilman Elayne Whyten johtajuutta ja määrätietoisuutta tuskin olisimme tilanteessa, jossa voimme juhlistaa sopimuksen astumista voimaan tammikuussa”, toteaa SKR:n hallituksen puheenjohtaja Jussi Ojala. Costa Ricalla on ollut poikkeuksellinen rooli globaalissa rauhantyössä jo vuosia. SKR tahtoo palkinnollaan huomioida tämän vahvan tahtotilan rauhan puolesta. ”Whyten työ ydinasekieltosopimusneuvotteluissa on hieno jatkumo Costa Rican systemaattiselle ja vaikuttavalle rauhantyölle”, sanoo Ojala.

Lisätietoja: Jussi Ojala, jussi.ojala@kristillinenrauhanliike.fi, p.050 352 6536

Kuva: (cc) ITU Pictures, Geneva, Switzerland

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.