Rauhanaate sodan aikana -seminaari

Kun Yleisradio kartoitti keväällä yli kahden tuhannen suomalaisen pelkoja ja haaveita, 81% vastaajista piti rauhaa erittäin tärkeänä elämässään. Rauha oli listan kärjessä Рtärkeämpi kuin oma tai läheisten terveys tai ystävät. Kuitenkin elämme aikaa jolloin sekä media että politiikka on kyllästetty sodalla, aseilla, väkivallalla ja pelolla. Asevarainen turvallisuus tuntuu olevan ainoa tapa katsoa tulevaisuuteen. Onko rauhanaate jäänyt täysin sodan jalkoihin? Mikä rooli on pasifismilla tilanteessa, jossa rauhanaatteen periaatteita rikotaan räikeästi. Onko militantille asenteelle kansan tuki? Miten saada rauhan ääni sanoihin ja tekoihin?

Näitä kysymyksiä pohditaan Suomen rauhanliiton ja Kristillisen rauhanliikkeen (SKR) seminaarissa 1.12 klo 17:00-18:30, joka järjestetään osana Jyväskylän Syksy -tapahtumaa. Tilaisuus pidetään Jyväskylän yliopistolla (Agora C133) ja osallistua voi myös Zoom -alustan kautta.

Linkki https://us02web.zoom.us/j/83623877643…

Keskustelemassa aiheesta ovat rauhanliiton toiminnanjohtaja Laura Lodenius, Sadankomitean puheenjohtaja Kaisu Kinnunen sekä SKR:n varapuheenjohtaja Timo Virtala. Toivomme aktiivista keskustelua paitsi panelistien välillä, myös paikalla olevan yleisön- ja virtuaalisesti osallistuvien kesken. Tilaisuuden juontaa SKR:n jyväskyläläinen puheenjohtaja, Jussi Ojala.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.