Tervetuloa vuosikokoukseen ti 12.5.2009!

2009_2_277.JPG
Rauhanpalkinnon jakotilaisuuden tunnelmia helmikuussa 2009. Kuva: Timo Virtala.

Suomen kristillinen rauhanliikkeen vuosikokous ja seminaari järjestetään tiistaina 12.5.2009 alkaen klo 18.30 Helsingissä Rauhanasemalla, Veturitori 3, tervetuloa!

Seminaarissa ovat aiheena Rauhantyö Suomessa ja Somaliassa. SKR:n vuoden 2009 Rauhanpalkinnon saaneen Kirkon Ulkomaanavun asiantuntija

Mahdi Abdilen ollessa estynyt Kirkon Ulkomaanavun ja Somaliliiton edustajat käyttävät puheenvuorot. Tarjolla kahvi, teetä ja pientä suolaista.
Jäsenmaksun voi maksaa tilille 800012-1660371 käyttäen viitenumeroa 20006.

Terveisin ja tapaamistoivein,

Risto Pontela,
hallituksen puheenjohtaja
Suomen kristillinen rauhanliike ry, Finlands kristliga Fredsrörelse rf

Vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

1. käsitellään ja vahvistetaan kalenterivuoden 2008 toimintakertomus

2. käsitellään kalenterivuoden 2008 tilinpäätös

3. käsitellään tilintarkastajien lausunto

4. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta

5. päätetään vastuuvapaudesta

6. käsitellään ja vahvistetaan yhdistyksen vuoden 2009 toimintasuunnitelma

7. p√§√§tet√§√§n j√§senten j√§senmaksuista, hallituksen esitys 17 ‚ā¨ henkil√∂j√§sen, 85 ‚ā¨ yhteis√∂j√§sen

8. käsitellään ja vahvistetaan yhdistyksen vuoden 2009 talousarvio

9. valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Erovuorossa ovat Heikki Jääskeläinen ja Risto Pontela.

10. valitaan kaksi tilintarkastajaa sekä heille varahenkilöt.

11. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat

2947027671_2ed804c1a6.jpg
Yksi vuoden 2008 Loviisan rauhanfoorumin puhujista oli filosofi Eero Ojanen. Kuva: Timo Virtala.

Toimintakertomus vuodelta 2008

I. Toimintaa

Suomen kristillinen rauhanliike:

1. Toteutti 6-10.8.2008 Loviisan Rauhanfoorumin. Tämä tapahtuma siirtyi SKR:n vastuulle vuoden 2008 kuluessa. Rauhanfoorumin eri tapahtumiin osallistui kaikkiaan yli 1200 henkeä.

2. Avasi kotisivut osoitteessa www.kristillinenrauhanliike.fi

3. Jakoi vuoden 2008 Rauhanpalkinnon Suomen Ekumeeniselle Neuvostolle tunnustuksena maahanmuuttaja- ja turvapaikkatoiminnasta sekä päätti vuoden 2009 Rauhanpalkinnon myöntämisestä Mahdi Abdilelle tunnustuksena hänen rauhantyöstään Suomessa sekä Kirkon Ulkomaanavun asiantuntijana Somaliassa.

4. Käynnisti Suomen Ekumeenisen Neuvoston kasvatusasioiden jaoston kanssa SEN:lle tekemänsä aloitteen toteuttamisen. Aloitteessa ehdotettiin, että SEN käynnistäisi projektin, jossa arvioidaan eri kirkkojen kasvatusohjelmiin sisältyvää rauhankasvatusaineistoa. Projektin ensimmäisessä vaiheessa päädyttiin valmistelemaan rauhankasvatukseen liittyvää seminaaria kesän 2009 Kirkkopäiville.

5. Osallistui maaliskuussa 2008 pidetyn Suomen Ekumeenisen Neuvoston eettisten kysymysten jaoston seminaarin Yhteinen fundamentalismi sekä maaliskuussa 2009 pidettäväksi aiotun seminaarin suunnitteluun ja valmisteluun.

6. Osallistui Väkivallan vastaisen vuosikymmenen toteutukseen ja tuki Väkivallasta sovintoon -prosessia.

II. Jäsenistö

Vuoden 2008 päättyessä yhdistyksellä oli noin sata eri tunnustuskuntiin kuuluvaa henkilöjäsentä ja viisi yhteisöjäsentä. Jäsenmaksu oli 17 euroa henkilöjäseniltä ja 85 euroa yhteisöjäseniltä.

III. Hallitus ja toimihenkilöt

Vuosikokous pidettiin 28.4.2008 Rauhanasemalla Helsingissä. Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen mukaiset asiat. Vuosikokouksen yhteydessä järjestetyssä seminaarissa aiheena oli SKR:n vuoden 2008 Rauhanpalkinnon saaneen Suomen ekumeenisen neuvoston (SEN) Kirkko turvapaikkana Рvihkosen aiheuttamat ilot ja paineet SEN:n toimistossa. Pääsihteeri, isä Heikki Huttunen SEN:sta käytti puheenvuoron. Toisena puheenvuoronkäyttäjänä oli Sudanin konfliktin ratkaisumalleista väitöskirjaa Helsingin yliopistossa tekevä sudanilainen Kuel Jok.

Yhdistyksen hallitukseen kuuluivat Risto Pontela (pj), Timo Virtala (vpj.) Heikki Jääskeläinen, Veli-Matti Hynninen, Piretta Pietilä sekä kutsuttuna sihteerinä ja rahastonhoitajana Mirjam Uusitalo.

Hallitus piti vuoden 2008 aikana 6 kokousta. Tilintarkastajina toimivat Marja Kantanen ja Ilari Rantakari sekä Juhani Veikkola ja Tapio Leskinen varatilintarkastajina.

IV. Yhteydet ja edustukset

РYhdistys kuuluu jäsenenä Suomen rauhanliitto -Yk-yhdistys ry:hyn, Suomen Yk-liitto ry:hyn ja se on Suomen ekumeenisen neuvoston tarkkailijajäsen. Ekumeenisen neuvoston yleiskokouksissa SKR:a edusti Nils Rönnholm, eettisten kysymysten jaostossa Risto Pontela, naisjaostossa Anne Lagerstedt ja Sektionen för finlandssvensk ekumenik:ssa Ulf Särs.

РRauhanliiton hallituksen jäsenenä ja varapuheenjohtajana toimi SKR:a Risto Pontela

РLoviisan rauhanfoorumin neuvottelukuntaan ovat SKR:sta hallituksesta kuuluneet Heikki Jääskeläinen, Timo Virtala ja Veli-Matti Hynninen

РAnne Lagerstedt toimi Euroopan kristittyjen naisten ekumeenisen foorumin (EFECW) hallituksen jäsenenä.

2009_2_265.JPG

Toimintasuunnitelma vuodeksi 2009

Vuonna 2009 Suomen kristillinen rauhanliike

1. Valmistelee ja toteuttaa 6.-9.8.2009 Loviisan Rauhanfoorumin, jonka teemana on ‚ÄĚKotirauha, koulurauha, maailmanrauha‚ÄĚ ja aloittaa seuraavan vuoden tapahtuman valmistelu

2. Tekee yhteistyötä muiden rauhanjärjestöjen kanssa.

3. Yll√§pit√§√§ kotisivuja www.kristillinenrauhanliike.fi ja www.rauhanfoorumi.fi sek√§ julkaisee Rauhantie ‚Äďlehte√§ Suomen kristillisen rauhanliikkeen blogina s√§hk√∂isess√§ muodossa. Halukkaat voivat saada aineiston printtimuodossa.

4. Jakaa vuoden 2009 Rauhanpalkinnon ja valitsee vuoden 2010 palkinnon saajan

5. Edist√§√§ vuosina 2004-2005 kootun ja toteutetun Gandhi ‚Äď King ‚Äď Ikeda ‚Äďn√§yttelyn toteutumista muilla paikkakunnilla kuin Helsingiss√§ yhteisty√∂ss√§ Rauhanliiton ja muiden rauhanj√§rjest√∂jen kanssa ja osallistuu vastaavien n√§yttelyiden toteuttamiseen mahdollisuuksiensa mukaan.

6. osallistuu V√§kivallan vastaisen vuosikymmenen toteutukseen ja tukee V√§kivallasta sovintoon ‚Äď prosessia.

7. Jatkaa jäsenhankintakampanjaa yhdessä Rauhanliiton ja sen muiden jäsenjärjestöjen kanssa.

8. Tarttuu ajankohtaisiin aiheisiin ja nostaa niitä keskusteluun. Vuoden aikana jatketaan Suomen Ekumeenisen Neuvoston (SEN) kanssa sille tehdyn rauhankasvatusaloitteen toteuttamista ja toteutetaan aloitteen ensimmäisenä vaiheena seminaari elokuussa Kirkkopäivillä Jyväskylässä.

9. Osallistuu edelleen SEN:n eettisten kysymysten jaoston järjestämien seminaarien suunnitteluun ja toteuttamiseen.

10. Järjestää tarvittaessa seminaareja ja muita tapahtumia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.