Reaktio Gazan eilisiin tapahtumiin


Lapsia Gazassa maaliskuussa 2009.

Teksti: Jukka J. Rintala
Kuva (cc): Linda Durham

KristittynÀ pasifistina tuomitsen jyrkÀsti Israelin hyökkÀyksen Gazaan matkalla olevien avustuslaivojen kimppuun. Kyse oli kansainvÀlisen lain vastaisesta rikoksesta, jota maailma ei saa hyvÀksyÀ. Vaadin Israelia pidÀttÀytymÀÀn ihmisoikeusrikoksista ja noudattamaan kansainvÀlistÀ oikeutta sekÀ toivon kansainvÀliseltÀ yhteisöltÀ ja Suomen hallitukselta aktiivisia toimia oikeudenmukaisuuden ja rauhan palauttamiseksi Palestiinaan.

Painotan, ettÀ kristittyjen ei tule antaa tukeaan Israelin vÀkivaltaisille ja kansainvÀlisen oikeuden vastaisille toimille, jotka ovat vastoin Vuorisaarnan ja muiden Jeesuksen opetusten henkeÀ. Israelilaisten ja palestiinalaisten konflikti ei ole luonteeltaan uskonnollinen, vaan siinÀ on kyse Israelin poliittisista ja taloudellisista intresseistÀ ja palestiinalaisten toiminnasta kansallisen itsemÀÀrÀÀmisoikeutensa puolesta.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.