Tervetuloa Loviisaan 6. – 8.8.2010!

Ma 2.8.

10.00 Р11.00 Lehdistötilaisuus sekä Toivon siemeniä, pelon siemeniä -valokuvanäyttelyn avajaiset

To 5.8.

10.15 Р11.45 Combatants for Peace -järjestö esittäytyy Lapinjärvien koulutuskeskuksessa
17.00 Р19.00 Shaka & Koivuniemen herrat konsertoi Lapinjärven koulutuskeskuksessa

Pe 6.8. Hiroshima -päivä

17.30 Bussikuljetus Helsingistä Loviisaan lähtee Kiasman edestä
19.00 ‚Äď 21.00 Home -dokumenttielokuva ja keskustelutilaisuus Kino Marilyniss√§
21.30 ‚Äď 22.00 Rauhanajatuksia eri uskontojen edustajilta Laivasillalla
22 ‚Äď 22.30 Kynttil√§puhe ja kynttil√§kulkue Laivasillalta
22.45 Bussikuljetus Loviisasta Helsinkiin lähtee uimarannalta

La 7.8.

9.30 Bussikuljetus Helsingistä Loviisaan lähtee Kiasman edestä
8.00 ‚Äď 12.00 Toritapahtuma, mm. rauhanlettuja, musiikkia ja L√§nsi-Sahara -infoa Loviisan torilla. Mukana mm. kuoro Ghanasta.
10.30 ‚Äď 12.00 Neuvottelukunta kokoontuu Palvelutalo Esplanadissa, Kuningattarenkatu 7.
12.30 Р13.30 Loviisan vuoden 2010 rauhanpalkinnon luovutus tohtori Arno Gruenille sekä palkintopuhe Kino Marilynissä.
13.30 Р14 Lehdistön ja yleisön kysymyksiä
14.00 ‚Äď 16.00 Jerusalem – rauhan kaupunki? -seminaari, mukana mm. Munib Younan, Jordanian ja Pyh√§n maan ev.lut. kirkon piispa sek√§ Combatants for Peace -j√§rjest√∂n edustajia. Kino Marilyn.
16.00 ‚Äď 17.30 Onko mediasta totuuden n√§ytt√§j√§ksi? Rauhankasvatusinstituutin ja Pandin j√§rjest√§m√§ seminaari, mukana Journalistiliiton puheenjohtaja Arto Nieminen sek√§ toimittaja, Iran -asiantuntija Liisa Liimatainen, taiteilija ja vapaa toimittaja Lauri Kojo ja israelilainen toimittaja ja aseistakielt√§ytyj√§ Lior Volinz. Kino Marilyn.
18.00 ‚Äď 19.30 Home -dokumenttielokuva Kino Marilyniss√§
20.00 ‚Äď 21.00 Etnokonsertti Laivasillalla
21.30 Bussikuljetus Loviisasta Helsinkiin lähtee Laivasillalta

Su 8.8.

10.30 Bussikuljetus Helsingistä Loviisaan lähtee Kiasman edestä
12.00 ‚Äď 13.30 Ekumeeninen Rauhanmessu Loviisan kirkossa
13.30 ‚Äď 14.00 Kirkkokahvit
14.00 ‚Äď 15.00 “V√§kivallan kulttuurista rauhan kulttuuriin -n√§yttelyyn tutustumista
15.00 ‚Äď 16.00 You‚Äôll never walk alone -kirkkokonsertti Loviisan kirkossa
16.00 Bussikuljetus Helsinkiin lähtee Loviisan kirkon edestä
16.00 ‚Äď 17.00 Yhteislaulua Palvelutalo Esplanadissa

Bussikuljetusten hinta on 5 e. Etukäteisilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen teemu@kaapeli.fi.

Lisätietoja: Timo Virtala, 045 784 055 74, timo@virtala.com ja www.facebook.com/LovPeaceForum, www.twitter.com/LovPeaceForum, sekä tietysti: www.rauhanfoorumi.fi.

Loviisan rauhanfoorumi on erilaisten ihmisten, ideoiden, kulttuurien ja uskontojen kohtauspaikka. Tavoitteena on kanssakäymisen, keskustelun ja taiteen keinoin lieventää ihmiskunnan pelkoja, kehitellä ratkaisuja ristiriitoihin ja tuoda iloa ihmisten elämään. Tapahtumia järjestetään vuosittain Hiroshima-päivän (6.8.) yhteydessä. Järjestäjänä toimii Suomen kristillinen rauhanliike ja suojelijana presidentti Tarja Halonen.

Jerusalem ‚Äď rauhan kaupunki? ‚Äďseminaarissa pohditaan L√§hi-Id√§n tilannetta. Keskustelussa mukana mm. Jordanian ja Pyh√§n maan ev-lut kirkon piispa Munib Younan sek√§ entisten israelilaissotilaiden ja entisten palestiinalaistaistelijoiden yhdess√§ muodostaman Combatants for Peace -j√§rjest√∂n edustajia. Puheenjohtajana toimii suurl√§hettil√§s Ilri Rantakari.

Loviisan vuoden 2010 rauhanpalkinto myönnetään sveitsiläis-amerikkalaiselle psykoanalyytikko Arno Gruenille. Elämäntyönään Gruen on tutkinut ihmisen väkivaltaisuuteen johtavia syitä ja haastanut siten Freudin käsityksen ihmisen luontaisesta väkivaltaisuudesta. Palkinnonluovutustilaisuudessa Gruen pitää puheen, joka tullaan tulkkaamaan suomeksi.

Onko mediasta totuuden näyttäjäksi? -keskustelutilaisuudessa median valtaa ruotivat mm. Journalistiliiton puheenjohtaja Arto Nieminen, Iran -asiantuntija Liisa Liimatainen, israelilainen toimittaja ja aseistakieltäytyjä Lior Volinz, Rauhankasvatusinstituutin puheenjohtaja Aarni Tuominen sekä tilaisuuden järjestäjä, taiteilija ja vapaa toimittaja Lauri Kojo. Puheenjohtajana toimii Rauhankasvatusinstituutin pääsihteeri Pirjo Härö

Musiikkia on tänä vuonna runsaasti. Lapinjärvellä esiintyy Shaka & Koivuniemen herrat, Loviisan torilla ghanalainen Voices of Praise -kuoro ja Nykyajan kansanlauluja laulava Marja-Leena Airaksinen, kirkkokonsertissa Laura Virtala ja Jukka Nykänen ja Palvelutalo Esplanadissa yhteislaulua vetää Rauno Kinnunen. Lauantai-iltana Laivasillalla yleisöä tanssittaa jo kolmantena vuonna peräkkäin gambialais-senegalilainen musiikki.

Rauhanajatuksia eri uskontojen edustajilta kuullaan Laivasilla ennen kynttiläkulkueen lähtoä. Järjestäjänä toimii Religions for Peace -järjestö. Tilaisuuden jälkeen, juuri ennen Hiroshima-päivän kynttiläkulkuetta, Outi Arajärvi pitää kynttilöpuheen.

Home -dokumenttielokuva on Yann Arthus-Bertrandin vuonna 2009 onhjaama ihmiskunnan historiasta ja luontosuhteesta kertova taideteos. Eri puolilla maailmaa kuvattu dokumentti tuo eteemme maailman henkeäsalpaavan monimuotoisuuden ennennäkemättömällä tavalla.

N√§yttelyit√§ on kaksi: Toivon siemeni√§, pelon siemeni√§ ‚Äď 40 vuotta miehityst√§ palestiinalaisalueilla -valokuvan√§yttely Loviisan kirjastossa on auki arkisin kirjaston aukioloaikoina. V√§kivallan kulttuurista rauhankulttuuriin -n√§yttely Lovisa Gymnasiumissa on auki 6.-8.8. klo 12-17 sek√§ koulun aukioloaikoina elokuun ajan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.