SKR:n rauhanpalkinto Iceheartsille ja Ilkka Turkalle

Rovasti Ilkka Turkka ja hänen perustamansa Icehearts-toiminta saavat vuoden 2011 Kristillisen rauhanliikkeen rauhanpalkinnon.

РIlkka Turkka on tehnyt uraauurtavaa työtä Suomessa kehittämällä ja levittämällä Icehearts-toimintamallia, sanoo Suomen kristillisen rauhanliikkeen puheenjohtaja Risto Pontela. РIceheartsin ideana on kasvattaa lapsesta itseensä luottava, toiset huomioon ottava joukkueen jäsen. Malli on sovellettavissa laajemminkin yhteiskuntaan: Suomessa pitää kaikilla halukkailla olla mahdollisuus täysvaltaiseen osallistumiseen yhteiskunnassa ja työelämässä, Risto Pontela sanoo.

Ilkka Turkka perusti Icehearts -jääkiekkojoukkueen yhdessä poikansa Villen kanssa vuonna 1996. Iceheartsin ideana on, että kaikki saavat pelata; joukkueeseen pääsy ei ole kiinni perheen varallisuudesta tai pelitaidoista. Icehearts -toimintamalli onkin levinnyt perustamispaikkakunnaltaan Vantaalta useille muille paikkakunnille Suomessa.

Suomen kristillinen rauhanliike on vuonna 1976 perustettu järjestö, jonka tarkoituksena on ekumeenisessa hengessä herättää ja ylläpitää kristillisen uskon pohjalta nousevaa vastuuta ja toimintaa rauhan ja oikeudenmukaisuuden edistämiseksi. Järjestö myöntää vuosittain uudenvuoden päivänä eli kansainvälisenä kirkkojen rauhanpäivänä rauhanpalkinnon ruohonjuuritason rauhantyötä tehneelle henkilölle tai järjestölle.

Lisätiedot:

Risto Pontela, puh. 040 557 3592

Yllä olevaa Ilkka Turkan valokuvaa saa käyttää tämän uutisen yhteydessä ilmaiseksi ja lupaa kysymättä, kunhan mainitsee kuvaajan (Markku Mattila). Kuvaa klikkaamalla saa esille suuremman version.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.