Loviisan 24. Rauhanfoorumi 5. – 7.8.2011

Seminaarissa kysytään: Mitä mieltä Tunisian Punaisen Puolikuun johtaja on Arabien keväästä? Mitä YK:n pääkonttorissa ajatellaan Libyan sodasta?

Uudistuneet, kansainv√§liset laulujuhlat: miten onnistuu sambialaisilta ‚ÄĚHummani hei‚ÄĚ?

Rauhanmessu Loviisan torilla: Helsingin piispa Irja Askola saarnaa, neljä kuoroa laulaa

Loviisan Rauhanfoorumi on vuosittain Hiroshima-päivän ympärillä järjestettävä kesätapahtuma itäisellä Uudellamaalla, tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Luvassa on kansainvälisen tason seminaareja, konsertteja, ulkoilmatapahtumia, elokuvaa, kuvataidetta, Hiroshima -päivän kynttiläkulkue ja rauhanmessu. Lämpimästi tervetuloa!

Arabien kevät haasteena rauhanvälitykselle -seminaarin ovat lupautuneet puhumaan Tunisian Punaisen Puolikuun pääsihteeri tohtori Tahel Cheniti Tunisiasta ja YK:n poliittisen osaston rauhanvälityksen tukiyksikön päällikkö Kelvin Ong Yhdysvalloista. Kommenttipuheenvuorot pitävät tohtori Susanne Dahlgren Helsingin yliopistosta sekä YK-liiton toiminnanjohtaja Helena Laukko. Keskustelijoilta tullaan kysymään heidän näkemystään Arabien kevään tilanteeseen, minkälaiset odotukset heillä on jatkosta ja mihin toimenpiteisiin YK:n, EU:n, Afrikan Unionin ja Arabiliiton tulisi heidän mielestään ryhtyä.

Lauantain toritapahtumassa on luvassa musiikkia, teatteria, rauhanlettuja, kirjamyyntiä ja rauhanjärjestöjen infoa. Esiintymislavalle nousee Langingkosken Leidit, Lauri Kojo, Zambian Vocal Collection sekä performanssitaidetta esittävä Marja-Leena Airaksinen.

Kaukaisimmat musiikkivieraat saapuvat Sambiasta. Zambian Vocal Collection ‚Äď a capella lauluryhm√§n laajaan repertuaariin kuuluu niin perinteist√§, gospelia kuin viihdemusiikkiakin. He ovat vierailleet Suomessa kahdesti aiemminkin esiintyen mm. Provinssirockissa ja presidenttifoorumissa. Yhtye esiintyy Loviisassa nelj√§sti: lauantaiaamulla Loviisan torilla, illalla Laivasillalla, sunnuntaina rauhanmessussa ja Loviisan Laulujuhlilla.

Loviisan Laulujuhlia j√§rjestettiin Loviisan seudulla 1800 -luvun lopusta aina 1980 -luvulle asti. Viime vuonna perustettu yhdistys, Loviisan Laulu ry ‚Äď Lovisa S√•ng rf:n tarkoituksena on her√§tt√§√§ henkiin ja edelleen kehitt√§√§ alueen laulujuhlaperinnett√§. Mukana on t√§ll√§ kertaa kaksi lapsikuoroa, el√§kel√§iskuoro, viihdekuoro, seurakuntakuoro ja sambialainen a capella -yhtye. Laulukielen√§ on suomi, ruotsi, viro ja useita afrikkalaisia kieli√§.

Lauantain toisessa seminaarissa kysytään, onko rauhanliike pysynyt maailmanpoliittisten muutosten ja aseteknologian kehityksen perässä. Vaatimukset rauhasta annetaan valtioille, vaikka sotilaalliset toimijat ovat yhä useammin ei-valtiollisia. Millaisin strategioin rauhaa tavoitellaan? Keskustelemassa Kalevi Suomela, Laura Lodenius, Eekku Aromaa ja Jarmo Pykälä.

Sunnuntain rauhanmessussa esiintyy Lähde -kuoro Helsingistä, sambialaiset vieraamme ja lapsikuorot sekä Loviisasta että Viron Haapsalusta. Messussa saarnaa Helsingin piispa Irja Askola.

Lauantain ja sunnuntain tapahtumiin on j√§rjestetty bussikuljetukset Helsingist√§ Loviisaan ja takaisin. Kuljetuksen hinta on 5 ‚ā¨. Etuk√§teisilmoittautuminen s√§hk√∂postitse osoitteeseen teemu@kaapeli.fi tai puhelimitse numeroon (09) 7744 3116 / Teemu Matinpuro. Bussi voi tarvittaessa koukata my√∂s Porvoon kautta. Lauantaina bussikuljetus Loviisasta Helsinkiin ajaa suoraan T√∂√∂l√∂nrantaan, jossa luvassa Hiroshima -p√§iv√§n tapahtuma ja europarlamentaarikko Tarja Cronbergin kynttil√§puhe.

Loviisan Rauhanfoorumin ohjelma 2011:

Ma 25.7 ‚Äď su 7.8
Mia Aitokarin valokuvanäyttely Laivasillalla.

Pe 5.8
13 ‚Äď 17 Puistotapahtuma nuorille ja lapsiperheille: musiikkia, piknikki√§, joogaa ja tavaranvaihtoa
19 ‚Äď 21 Pecha Kucha Night eli kuuden minuutin rauhantutkimuksen tietoiskuja Club Alexiassa
21 ‚Äď 24 Runo, Rauha, Rakkaus -runotapahtuma Degerbyss√§

La 6.8. Hiroshima -päivä

09 ‚Äď 10 Bussi Helsingist√§ Kiasman edest√§ Loviisaan
08 ‚Äď 13 Toritapahtuma: rauhanj√§rjest√∂jen infoa, kirjoja, musiikkia ja lettuja
11 ‚Äď 13 Neuvottelukunnan kokous Tikvassa
13 ‚Äď 15 Seminaari 1: Arabien kev√§t haasteena rauhanv√§litykselle, alustajina YK:n rauhanv√§lityksen tukiyksik√∂n p√§√§llikk√∂ Kelvin Ong sek√§ Tunisian Punaisen Puolikuun p√§√§sihteeri Dr. Tahar Cheniti
15.30 ‚Äď 17.30 Seminaari 2: Rauhantekemisen uudet tuulet
18 ‚Äď 20 N√§kym√§t√∂n Elina -elokuvan ilmaisn√§yt√∂s
20 ‚Äď 21 Bussi elokuvateatterin edest√§ Helsinkiin
21 ‚Äď 21.50 Kuoroesityksi√§ Laivasillalla
21.50 Р22 Porvoon piispa Björn Vikströmin kynttiläpuhe
22 ‚Äď 22.30 Kynttil√§kulkue uimarannalle

Su 7.8
10.30 ‚Äď 12 Bussi Helsingist√§ Kiasman edest√§ Loviisaan
12 ‚Äď 13.30 Rauhanmessu Loviisan torilla, saarnaamassa Helsingin piispa Irja Askola. Messun j√§lkeen kirkkokahvit ja rauhanletut, mahdollisuus my√∂s ruokailuun.
15.00 Loviisan Laulujuhlat
17 ‚Äď 18 Bussi elokuvateatterin edest√§ Helsinkiin

Loviisan Rauhanfoorumin järjestäjänä toimii Suomen kristillinen rauhanliike ja suojelijana tasavallan presidentti Tarja Halonen. Lisätietoja numerosta 045 784 055 74 / Timo Virtala sekä osoitteista:

www.rauhanfoorumi.fi
www.facebook.com/LovPeaceForum
www.youtube.com/LovPeaceForum
www.twitter.com/LovPeaceForum

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.