YK:n rauhanpäivänä pyydetään johdatusta rauhaan ja oikeudenmukaisuuten

Helsingin tuomiokirkon rapuilla rukoillaan ekumeenisesti rauhan ja erityisesti Lähi-idän ja Syyrian rauhan puolesta YK:n kansainvälisenä rauhanpäivänä 21.9. kello 12.

YK:n rauhanpäivää on vietetty vuodesta 1981 lähtien. Aiemmin päivä ajoittui YK:n yleiskokouksen avajaispäivälle, mutta nyt rauhanpäivää vietetään yhdennettätoista kertaa 21. syyskuuta. Kansainvälinen rauhanpäivä on omistettu rauhan vahvistamiselle niin kansojen sisällä kuin niiden välilläkin.

Rauhanpäivästä on tullut viime vuosina eritysesti uskontodialogitoiminnan päivä. Päivää juhlitaan eri puolilla maailmaa uskontojen edustajien kesken. Kirkkojen Maailmanneuvosto myös kehottaa jäsenkirkkojaan viettämään YK:n kansainvälistä rauhanpäivää rauhanrukouksessa. Seurakuntia kutsutaan lisäksi jakamaan rukouksensa facebookissa tai twitterissä (#peaceday).

Tuomiokirkon rapuilla pidettävässä rukoushetkessä on mukana muun muassa ortodoksiteologi Riina Nguyen, englanninkielisen työn pastori Hans Krause sekä arabiankielisen työn pastori Ramez Ansara. Ansara järjestää yhteisönsä kanssa eri puolilla pääkaupunkiseutua ja pitkin vuotta rauhanrukoushetkiä Lähi-idän rauhan puolesta.

Syyrialaista musiikkia on paikalla soittamassa luuttumestari Sameh Monzder, joka on kotoisin Damaskoksesta. Lisäksi kuullaan muun muassa Fransiscus assisilaisen rauhanrukous laulettuna sekä kamerunilaisen presbyteerikuoron rauhanlaulu.

Tapahtumaa ovat järjestämässä Helsingin Tuomiokirkkoseurakunta, Helsingin seurakuntayhtymän kansainvälinen työ, Suomen Lähetysseura, Suomen Kristillinen Rauhanliike sekä Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry.

Rukoushetki sijoittuu Suomen Lähetysseuran porkkanamarkkinoiden yhteyteen. Porkkanamarkkinat ovat Helsingin Tuomiokirkon portaiden edustalla la 21.9. klo 10–14.

Rukoushetken jälkeen kävelemme yhdessä Kolmen sepän aukiolle (Aleksanterinkatu 23), jossa rauhanjärjestöt ottavat kantaa rauhanomaisen ratkaisun löytämiseksi Syyriassa järjestämällä speakers’ cornerin klo 12.30 – 13.30, jossa kuullaan syyrialaisten puheenvuoroja moniäänisyyden hengessä. Tapahtuman Fb-sivut löytyvät osoitteesta www.facebook.com/events/502169446537219/

Kuva (pd): michael_swan

(Muokattu 16.9.2013)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.