Tue rauhantyötä – liity jäseneksi

Arvoisat lukijat,

Kuluva vuosi on ollut Suomen Kristilliselle Rauhanliikkeelle kiireinen. Tapahtumia ja menoja on ollut paljon pienelle, vapaaehtoisvoimin pyöritettävälle järjestölle. Tukea toimintaamme saimme ennen kaikkea opetus- ja kulttuuriministeriöltä (16 000 e), ja pienemmissä määrin myös Loviisan kaupungilta (500 e Loviisan Rauhanfoorumin menoihin), yksityisiltä yrityksiltä (sponsorointituloja 500 e) ja joitakin satasia kirjamyynneistä ja jäsenmaksuista. Menoja on ollut tuloja enemmän, niin että budjetti on näillä näkymin jäämässä n. 1 000 e alijäämäiseksi.

Mikäli haluat tukea toimintaamme, olet lämpimästi tervetullut yhdistyksemme jäseneksi. Jäsenmaksu on henkilöjäseniltä 20 euroa vuodessa ja yhdistyksiltä, kuten esimerkiksi seurakunnilta, 100 euroa vuodessa. Sekä yksityiset henkilöt että yhdistykset voivat hakea jäsenyyttä täyttämällä jäsenhakukaavakkeen.

Tässä alla hiukan listaa millaista on toimintamme ollut kuluneena vuotena. Oikein hyvää joulua ja iloista uutta vuotta kaikille!

* Luovutimme vuoden 2013 rauhanpalkinnon opettaja Kirsi Nurkkalalle ja Porlammin lukiolle koulukiusaamista ennaltaehkäisevästä työstä. Kirsi Nurkkala ideoi ja Porlammin lukio toteutti myönteisen vaihtoehdon lukion ykkösluokkalaisten perinteisille nöyryyttäville kastajaisille. Porlammin lukiossa toteutettiin kastajaisten sijaan ryhmäytymispäivä.

* Järjestimme vuosikokouksemme yhteydessä 14.5. keskustelutilaisuuden, jossa Kirsi Nurkkala kertoi käsityksistään koulukiusaamisen ennaltaehkäisyssä.

* Valitsimme järjestöllemme uuden puheenjohtajan, Kirkon ulkomaanavun rauhantyön asiantuntija Jussi Ojalan. Jussi on rauhantyön ammattilainen ja matkustaa ympäri maailmaa edustamassa paitsi työnantajansa Kirkon Ulkomaanapua, voi toisinaan samoissa tilaisuuksissa esiintyä myös SKR:n hattu päässä.

* Osallistuimme toukokuun lopussa kaksipäiväisille Maailma Kylässä -festivaaleille. Jaoimme rauhanjärjestöjen lehtiä ja esitteitä, myimme kirjoja ja juttelimme ihmisten kanssa. Esittelypöytämme oli erityisen suosittu tarjoamiemme kasvomaalausten takia.

* Järjestimme Loviisan Rauhanfoorumin 2.-6.8.2013. Seminaarin teemana oli populismi ja älykäs valta, alustajina emeritusprofessor Reijo E. Heinonen sekä kansanedustajat Pirkko Ruohonen-Lerner ja Mikaela Nylander. Hiroshima-päivän kirjailijavieraana Åbo Akademin tutkija Patrik Hagman sekä Katujen Zen -kirjan kirjoittanut Markus “Uku” Laitinen. Lisäksi ohjelmassa oli toritapahtumia, konsertteja, teatteriesitys, rauhanmessu ja kynttiläkulkue.

* Osallistuimme kaksipäiväiseen Loviisan Wanhat Talot -tapahtumaan ylläpitämällä siellä myynti- ja esittelypöytää.

* Järjestimme Väkivallattomuus uskonnoissa -seminaarin Suomen Sosiaalifoorumissa 20.4.

* Olimme yhtenä kolmesta järjestäjästä Äärioikeisto Suomessa -tapahtumassa Loviisassa 9.5.

* Ylläpidimme Loviisan Rauhanfoorumin esittelypöytää Lapinjärvi Expo -tapahtumassa 4.5. ja We Love Lapinjärvi -tapahtumassa 18.5.

* Varapuheenjohtajamme Timo Virtala oli alustajana Arjen rauhan sankarit -keskustelutilaisuudessa Pasilan kirjastossa 24.8, ja osallistui Loviisalaisten järjestöjen yhteistyöpalaveriin 5.9, alusti 12.9. San Damianon osuuskunnassa aiheesta Jeesus, Gandhi ja väkivallattomuus, kävi Vantaalla pitämässä Hiroshima-päivän puheen 6.8 ja alusti 25.11. Vantaalla aiheesta Kristillinen Rauhanliike ja sosiaalinen vastuu.

* Tampereen YK-liiton järjestämässä tapahtumassa “Nuoret Rauhanprosessissa” Tampereen yliopistossa oli alustamassa sekä puheenjohtajamme Ojala että varapuheenjohtajamme Virtala.

* Olimme pääjärjestäjänä ruokoustilaisuudessa Helsingin Tuomiokirkon portailla Syyrian puolesta kansainvälisenä väkivallattomuuden päivänä 21.9

* Järjestimme yhdessä Tuomiokirkkoseurakunnan ja Suomen YK-liiton kanssa YK-päivän ekumeenisen ja monikielisen juhlajumalanpalveluksen, jossa saarnaamassa oli ministeri Elisabeth Rehn, ja johon osallistui kymmeniä suurlähettiläitä ja satoja muita vieraita. Jumalanpalveluksen jälkeen oli kutsuvierastilaisuus, jossa oli ruokatarjoilu sekä musiikki- ja puhe-esityksiä.

* Järjestimme yhdessä muiden Suomalaisten rauhanjärjestöjen kanssa aseetonta rauhanturvaamista käsittelevän seminaarin Helsingissä. Mukana oli mm. Nonviolent Peaceforcen johtaja Doris Mariani, aseeton rauhanturvaama Alex Virtanen, presidentti Tarja Halonen, kansanedustaja Elisabeth Naucér ja ulkoministerin erityisedustaja Kimmo Kiljunen.

* Radio Deissä haastateltiin pitkäaikaista puheenjohtajaamme Risto Pontelaa, uutta puheenjohtajaamme haastateltiin radio YLE 1:n Ajankohtaisessa ykkösessä ja Kirkko ja Kaupunki -lehti haastatteli aseeton rauhanturvaaminen -tapahtumamme vierasta Alex Virtasta. Virtalan kolumneja julkaistiin mm. Loviisan Sanomissa ja Uusimaassa.

* Olemme ylläpitäneet Suomen Kristillisen Rauhanliikkeen ja Loviisan Rauhanfoorumin kotisivuja ja Facebook-sivuja sekä Rauhanfoorumin YouTube ja Twitter -tilejä. Rauhanfoorumin Facebook-sivuilla on yli 1 400 seuraajaa, keskustelua käydään päivittäin.

* Osallistumme esittelypöytinemme Islam Expo -tapahtumaan Helsingissä 23.-24.11.

* Osallistuimme Suomen Ekumeenisen Neuvoston toimintaan, mm. vastuuviikon ohjaustyöryhmän jäsenenä

* Edustimme kristillistä rauhantyötä mm. Suomen Rauhanliiton ja Suomen YK-liiton vuosikokouksissa


Kuva (cc): John Attebury
.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.