EU:n naapuruuspolitiikan merkitys uhkaa hiipua

Positano Coast

EU:n naapuruuspolitiikkaa dominoi nykyÀÀn pyrkimys kontrolloida Eurooppaan suuntautuvaa siirtolaisuutta. TÀmÀ ei kuitenkaan ollut politiikan alkuperÀinen tavoite. EU:n etelÀiset naapurit eivÀt ole halukkaita valvomaan laitonta siirtolaisuutta ja ovat pyytÀneet EU:ta lisÀÀmÀÀn vÀyliÀ lailliseen maahantuloon. Jotta EU voisi pitÀÀ yllÀ erityissuhteita etelÀisiin kumppanimaihinsa, sen tulisi huomioida paremmin niiden tarpeet ja toiveet.

Ulkopoliittisen instituutin uusin FIIA Briefing Paper tarkastelee VÀlimeren siirtolaiskriisiÀ ja sen vaikutusta EU:n naapuruuspolitiikkaan. Julkaisun on kirjoittanut vanhempi vieraileva tutkija Mari Neuvonen, joka työskentelee Ulkopoliittisen instituutin Euroopan unioni -tutkimusohjelmassa.

Julkaisu on ladattavissa instituutin verkkosivuilla: http://www.fiia.fi/fi/publication/511/fear_of_migration/

LisÀtietoja aiheesta saa kirjoittajalta:

mari.neuvonen@fiia.fi
Puh. (09) 432 7763
http://www.fiia.fi/fi/expert/179/mari_neuvonen/

Kuva: Benson Kua, some rights reserved.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.