EU:n naapuruuspolitiikan merkitys uhkaa hiipua

Positano Coast

EU:n naapuruuspolitiikkaa dominoi nykyään pyrkimys kontrolloida Eurooppaan suuntautuvaa siirtolaisuutta. Tämä ei kuitenkaan ollut politiikan alkuperäinen tavoite. EU:n eteläiset naapurit eivät ole halukkaita valvomaan laitonta siirtolaisuutta ja ovat pyytäneet EU:ta lisäämään väyliä lailliseen maahantuloon. Jotta EU voisi pitää yllä erityissuhteita eteläisiin kumppanimaihinsa, sen tulisi huomioida paremmin niiden tarpeet ja toiveet.

Ulkopoliittisen instituutin uusin FIIA Briefing Paper tarkastelee Välimeren siirtolaiskriisiä ja sen vaikutusta EU:n naapuruuspolitiikkaan. Julkaisun on kirjoittanut vanhempi vieraileva tutkija Mari Neuvonen, joka työskentelee Ulkopoliittisen instituutin Euroopan unioni -tutkimusohjelmassa.

Julkaisu on ladattavissa instituutin verkkosivuilla: http://www.fiia.fi/fi/publication/511/fear_of_migration/

Lisätietoja aiheesta saa kirjoittajalta:

mari.neuvonen@fiia.fi
Puh. (09) 432 7763
http://www.fiia.fi/fi/expert/179/mari_neuvonen/

Kuva: Benson Kua, some rights reserved.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.