Kirkko ja kaupunki -lehdelle rauhanpalkinto

Suomen Kristillisen Rauhanliikkeen vuoden 2020 rauhanpalkinto on myönnetty Kirkko ja Kaupunki -lehdelle.

Palkinnollaan Rauhanliike haluaa kiittää lehteä laadukkaasta ja rakentavasta journalismista. Palkinnolla halutaan myös muistuttaa, että hyvällä journalismilla voidaan rakentaa suvaitsevampaa, hyväksyvämpää ja totuudessa pysyvämpää yhteiskuntaa.

 ”Lehteä lukiessa tulee olo, että juuri näitä asioita mekin haluamme pitää esillä: lähimmäisenrakkautta, yhteiskunnan heikoimmista välittämistä, uskontojen ja elämänkatsomusten välistä vuoropuhelua sekä vihapuheen vastustamista”, toteaa palkinnon luovuttaja Suomen kristillisen rauhanliikkeen puheenjohtaja Jussi Ojala.  

Suomen Kristillisen Rauhanliikkeen rauhanpalkinnon saaja julkaistaan perinteisesti tammikuun 1. päivänä, joka on kirkkojen kansainvälinen rauhanpäivä. 

Suomen Kristillisen Rauhanliikkeen tarkoituksena on herättää ja ylläpitää kristillisen uskon pohjalta nousevaa vastuuta ja toimintaa rauhan ja oikeudenmukaisuuden edistämiseksi lisäämällä kristittyjen välistä ekumeniaa ja eri uskontojen ja elämänkatsomusten välistä vuoropuhelua ja ymmärrystä. 

Lisätietoja: SKR: puheenjohtaja Jussi Ojala, jussi.ojala@kristillinenrauhanliike.fi, 050 352 6 536 ja Kirkko ja Kaupunki: päätoimittaja Jaakko Heinimäki, jaakko.heinimaki@kirkkojakaupunki.fi, 09 234 040 10.

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.