Kannanotto USA:n ja Iranin tilanteesta

Suomen kristillinen rauhanliike (SKR) on syvästi huolissaan Yhdysvaltojen ja Iranin konfliktin kärjistymisestä. SKR tuomitsee sotatoimet ja kannattaa rauhanomaista konfliktinratkaisua. SKR pitää erityisen tuomittavana toisen valtion alueella tapahtunutta Qassim Suleimanin ja hänen seurassaan matkustaneiden ihmisten tappamista. Yhdysvaltojen tai Iranin sotilaallinen kyky salamurhata tai tappaa ei oikeuta tekoa. Sääntöpohjaisen kansainvälisen järjestyksen vaihtoehto ei ole vahvemman oikeus, joka johtaa maailmaan, jota hallitsee pelko, mielivalta ja vastuuttomuus. Saudi-Arabian toimet Turkissa ja Venäjän toimet Isossa-Britanniassa ovat muita lähiaikojen pelottavia ennakkotapauksia. SKR tahtoo toisenlaisen maailman, jossa tappamista ei hyväksytä. Maailman, jossa ihmishengen riistäminen ei normalisoidu. Sääntöpohjaisen maailman, jossa ihmisoikeuksia kunnioitetaan ja niitä loukkaavat saatetaan vastuuseen. SKR kutsuu Suomen ja Euroopan Unionin toimimaan entistä voimakkaammin tällaisen maailman ja vahvemman YK:n puolesta.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.