SKR mukana BLM-liikkeessä

Suomen kristillinen rauhanliike tukee vahvasti Black Lives Matter –kampanjan tavoitteita. Rasismi elää paitsi Yhdysvalloissa niin myös Euroopassa ja Suomessa eikä sille tule antaa tilaa. SKR osoittaa tukensa rauhanomaisille kansanliikkeille sekä seurakunnille, jotka toiminnallaan osoittavat solidaarisuutta rasismia vastaan ja toimivat äänenä yhtäläisten ihmisoikeuksien puolesta. Asettuminen oikean puolelle ja vääryyttä vastaan on paitsi tarvittavaa niin myös vaikeaa. SKR tahtoo mainita erikseen Kallion seurakunnan toimet solidaarisuuden osoittamiseksi: seurakunnan solidaarisuuden osoitus kampanjalle oli hieno ja näkyvä teko, joka rohkaisee myös muita toimijoita valitsemaan rasismin ja syrjinnän vastaisen tien.

Rasismin ja syrjinnän vastainen työ on SKR:n toiminnan ytimessä. Yhteiskuntien rauha ei ole kestävällä pohjalla mikäli rasismille annetaan tilaa. SKR uskoo, että rasismin vastaisen työn tulee olla systemaattista, pitkän tähtäimen toimintaa ja se tulee aloittaa aikaisin. Siksi SKR on kehittänyt ja toteuttanut rasismin vastaista kouluvierailuohjelmaa jo parin vuoden ajan. Koronaepidemian aikana olemme onnistuneet toteuttamaan virtuaalisia kouluvierailuja, ja näitä on tarkoitus jatkaa jälleen syksyllä. SKR on perustanut tälle toiminnalle verkkosivut rauhanaakkoset.fi joka tukee kouluvierailuohjelman toteutusta. Toivotamme tervetulleeksi kutsuja kouluista ympäri Suomea rasismin vastaisille kouluvierailuille. Samoin tarjoamme koulutusta kiinnostuneille vierailujen tekijöille, tavoitteenamme toiminnan kasvattaminen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.