Ideathon

Tule ratkaisemaan rauhan haasteita!

Suomen YK-nuoret järjestää 23.9.-25.9. ideathon-kilpailun, jossa nuoret pääsevät ratkaisemaan rauhantyön ajankohtaisia ja keskeisiä haasteita. Kukin ryhmä saa pohdittavakseen tietyn ongelman, johon heidän on annettava oma, nuorekas ratkaisuehdotuksensa.

Paras ratkaisuehdotus palkitaan tuhannen euron palkintopotilla, ja kukin ryhmä pääsee myös kehittelemään ideaansa eteenpäin asiantuntijoiden kanssa. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Kirkon Ulkomaanavun, Pelastakaa Lapset ry:n, Suomen Lähetysseuran, Suomen Kristillisen Rauhanliikkeen ja Erätaukosäätiön kanssa.

Tuletko sinä mukaan ratkaisemaan rauhankysymyksiä? Lue lisätietoa alta ja ilmottaudu mukaan!

Tapahtuma starttaa maanantaina 19.9. kello 17-19 etäkoulutuksella, jossa osallistujat saavat käytännön eväitä ja työkaluja ratkaisuehdotuksiensa tekemiseen. Koulutuksessa käydään läpi niin Suomen 2250-prosessia kuin suunnittelun työvaiheitakin. Kilpailuun osallistuminen ei edellytä taustatietoja näistä aihepiireistä – koulutus tarjoaa kaiken tarvittavan taustatiedon, ja kilpailijoilta odotetaan vain luovuutta ja kiinnostusta rauhanteemoihin liittyen.

Varsinainen kilpailu alkaa perjantaina 23.9. kello 17-20 Allianssi-talolla Helsingissä. Kilpailijat pääsevät tapaamaan tiiminsä ja kuulevat ensi kertaa tehtävänannon, jota he ratkaisevat. He saavat syventyä tehtävän taustoihin ja  Lauantaina 24.9. kilpailijoilla on koko päivä aikaa työstää ratkaisujaan hyvässä seurassa, pienten naposteltavien kera. Illalla ratkaisut toimitetaan raadille, ja voittajat julkaistaan Rauhanviikon seminaarissa sunnuntaina 25.9.

Voit osallistua kilpailuun Allianssi-talolla Helsingin Pasilassa tai etänä, jolloin työskentelet ryhmäsi kanssa Zoomin välityksellä. Olet tervetullut kavereiden kanssa tai yksin – jaamme teidät ryhmiin, ja ideathon onkin mahtava paikka tutustua uusiin maailmasta kiinnostuneisiin ihmisiin ja löytää kavereita! Ryhmät jaetaan myöhemmin aihepiiritoiveiden perusteella. Kilpailu on tarkoitettu 15-29-vuotiaille nuorille (alaikäinen, pyydäthän huoltajasi suostumuksen).

Ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta! Lisätietoja voit kysyä joko Instagramissa @youthpeaceweek tai Nuoret ja Rauha -koordinaattoriltamme Sini Al-Fraidawilta, sini.al-fraidawi@yknuoret.fi.

Published
Categorized as Skr

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.