Ydinaseet ja rauha ti 31.10.

EDIT: Keskustelu on siirretty tammikuulle. Rauhanpalkinnon luovutustilaisuus sen sijaan toteutuu alla kerrotussa osoitteessa. Tervetuloa mukaan, etukäteisilmoittautuminen Jussille osoitteeseen jussi.ojala@kristillinenrauhanliike.fi.

Kutsu Suomen kristillisen rauhanliikkeen rauhanpalkinnon luovutustilaisuuteen sekä Erätauko -keskusteluun Ydinaseet ja rauha

Tiistaina 31.10. klo 15.00 – 17.00 osoitteessa Puistokatu 4, Helsinki.

Miltä näyttää rauha, jota kannattaa tavoitella? Voiko ydinaseilla ylläpitää rauhaa? Onko ydinasekieltosopimus oikea tie rauhaan?

Suomen kristillinen rauhanliikkeen (SKR) rauhanpalkinnon sai vuonna 2023 Erätauko -säätiö.

Palkinnon perusteluissa SKR totesi, että Erätauko on menestyksekkäästi tukenut Suomen keskustelukulttuurin kehittymistä ja sitä, että eri näkemyksiä omaavat ihmiset voivat käydä dialogia ja kasvattaa ymmärrystään toisista ja itsestään. SKR:n on vakuuttunut, että rakentavalla keskustelukulttuurilla on tärkeä rooli myös rauhanrakennuksessa.

Tilaisuudessa 31.10 luovutetaan rauhanpalkinto Erätauko -säätiölle ja havainnollistetaan Erätauko -metodia järjestämällä keskustelutilaisuus, jonka aiheena on ydinaseet ja rauha. Mukana keskustelemassa on Kati Juva ICAN Finland:ista sekä Jyri Lavikainen Ulkopoliittisesta instituutista. Lisäksi haluaisimme kuulla juuri Sinun ajatuksiasi aiheesta!

Keskustelun ohjaajana toimii Erätauko -säätiö ja keskusteluun on kutsuttu erilaisista lähtökohdista ja taustoista tulevia ihmisiä. Keskustelun tukena toimivat Rakentavan keskustelun pelisäännöt.
Erätauko-keskustelussa puhumme omasta kokemuksesta, sinun ei tarvitse olla aiheen asiantuntija. Samanmielisyyden tai väittelyn sijaan kaipaamme kokemusten vaihtoa ja yhdessä ajattelua. Meidän ei tarvitse tehdä päätöksiä eikä ratkaista asioita, vaan pyrimme lisäämään ymmärrystä itsestä, muista ja keskustelun aiheesta.

Ilmoittaudu mukaan keskusteluun mahdollisimman nopeasti, viimeistään 30.10. Ilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen jussi.ojala@kristillinenrauhanliike.fi. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Tilaisuuden aikataulu:

15.00 Tilaisuuden avaus ja rauhanpalkinnon luovutus Erätauko -säätiölle
15:15 Keskustelun avaus, esittäytyminen
15.20 Yhteinen keskustelu
16:45 Keskustelusta syntyneet oivallukset ja loppusanat
17.00 Keskustelu päättyy

Ystävällisin terveisin,

Jussi Ojala
Hallituksen puheenjohtaja
Suomen kristillinen rauhanliike
p. 0503526536
jussi.ojala@kristillinenrauhanliike.fi

Mikä Erätauko-säätiö? Erätauko-säätiö on voittoa tavoittelematon, riippumaton toimija, jonka tehtävänä on tukea keskustelukulttuuria Suomessa, osallisuutta, luottamusta ja demokratiaa. Säätiön perustajat ovat Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Sitra, Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden. Lue lisää: www.eratauko.fi

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.