Vuoden 2004 rauhanpalkinto Harri Holkerille

Suomen kristillinen rauhanliike – Finlands kristliga fredsrörelse r.y. on myöntĂ€nyt vuoden 2004 rauhanpalkintonsa valtioneuvos Harri Holkerille hĂ€nen monipuolisesta toiminnastaan rauhanneuvottelijana ja Yhdistyneiden kansakuntien aseman vahvistajana.

Valtioneuvos Holkeri osallistui rauhanneuvotteluihin 1995-1998 Pohjois-Irlannissa, josta hÀn toi humanitaarisen rauhanviestin ekumeeniseen joulurauhanjulistukseen Turkuun 1998. Holkeri oli YK:n 55. yleisistunnon puheenjohtaja 2000-2001 ja toimii parhaillaan Kosovon YK-hallinnon johtajana.

Harri Holkeri on voimakkaasti puhunut myös kehitysyhteistyön puolesta. HÀnen johtamansa työryhmÀ loi kevÀÀllÀ 2003 suuntaviivat siitÀ, miten Suomen kehitysyhteistyömÀÀrÀrahat voidaan nostaa YK:n suosittamaan 0,7 prosenttiin bruttokansantulosta.

Valtioneuvos Harri Holkeri on omalla toiminnallaan osoittanut itse vahvasti sitoutuneensa YK:n 55. yleiskokouksen antamaan vuosituhatjulistukseen, jonka keskeiseksi haasteeksi hÀn on maininnut muun muassa köyhyyden puolittamisen vuoteen 2015 mennessÀ.

Yhdistyneet kansakunnat on ainoa todella globaali ja edustuksellinen maailmanelin. Se on ainoa paikka, jossa kaikki maat, pienet ja suuret, voivat tavata tasaveroisina ratkaistakseen maailmamme valtavia ongelmia. MeidÀn on työskenneltÀvÀ yhdessÀ, sillÀ vain yhdessÀ voimme hÀvittÀÀ köyhyyden, taistella aidsia vastaan, edistÀÀ ihmisoikeuksia, suojella ympÀristöÀ, estÀÀ konflikteja ja tarttua tulevaisuuden haasteisiin.

(KT)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.