Ruotsiin islamilainen rauhanliike

Sunnuntaina 16. maaliskuuta järjestettiin Tukholmassa Ruotsin islamilaisen rauhanliikkeen Svenska muslimer för fred och rättvisa perustamiskokous.

Järjestön tavoitteena on rauha, joka perustuu ihmisoikeuksien kunnioitukselle, reilulle kaupalle, reilulle taloudelle, sosiaaliselle oikeudenmukaisuudelle, vapaudelle sekä henkilökohtaiselle ja globaalille vastuulle.

РOlen erittäin iloinen että saimme vihdoin Ruotsiin islamilaisen rauhanliikkeen, kommentoi Yasin Ahmed, yksi järjestön alullepanijoista. Tämä on ollut tavoitteemme siitä lähtien kun alotimme projektin, jonka tarkoituksena oli edistää islamilaista rauhankulttuuria. Projektilla oli kolme päämäärää: kouluttaa islamilaisia rauhantoimijoita, julkaista kirja islamilaisesta rauhankulttuurista ja aloittaa Ruotsiin islamilainen rauhanliike. Nyt olemme saavuttaneet kaikki nämä tavoitteet.

Järjestö sai heti suunnittelu- ja perustamisvaiheessa yhteistyökumppanikseen Ruotsin kristillisen rauhanliikkeen. Suunnitelmissa on myös vakinaistaa jo olemassa olevaa verkostoa ja perustaa yhteispohjoismainen islamilainen rauhanjärjestö.

Lähde: www.krf.se

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.