Rauhanfoorumi jatkuu, Hiroshima-päivänä ke 6.8. tarjolla runsaasti ohjelmaa

DSC_2712k
Kynttilöidenlasku viime vuonna. Kuvaajana Jouni Viitala.

Loviisan Rauhanfoorumi jatkuu tänään keskiviikkona 6.8. rauhajazzilla, Ukraina-seminaarilla ja perinteisellä Hiroshima-päivän kynttiläkulkueella. Rauhanjazz alkaa Ravintola Loviisan Kappelissa (Kappelipuistossa osoitteessa Kuningattarenkatu 19) jazzpianisti Veikko Hakkaraisen konsertilla klo 17-18. Konsertin jälkeen seuraa suurlähettiläs Heikki Talvitien, dosentti Arto Luukkasen ja kamarineuvos Veli-Matti Hynnisen Venäjä ja Ukrainan tilanne -seminaari klo 18-20.

Seminaarin jälkeen siirrytään Laivasillalle, jossa rauhanjazz jatkuu klo 20.30 Absolute Girls‘ien eli sähköselloa soittavien Seeli Toivion ja Helena Plathánin konsertilla. Konsertin jälkeen klo 21.30 on vuorossa Sade Hiidenkarin videoteoksen Sacred – Pyhä maailmanensi-ilta. Vidoeteosta säestää paikan päältä muusikko Anastacia Mouna. Teoksen kesto on noin neljä minuuttia.

Hiroshima-päivää vietetään 6.8. Hiroshimaan ja 9.8.1945 Nagasakiin pudotettujen atomipommien aiheuttaman joukkosurman muistoksi. Kyseiset pommit tappoivat yhteensä arviolta 150 000 – 250 000 ihmistä. Hiroshiman ja Nagasakin pommitukset ovat ainoita kertoja, kun ydinaseita on käytetty sodassa. Hiroshima-päivästä on muodostunut päivä, jona eri puolilla maailmaa hiljennytään muistelemaan kaikkia väkivallan uhreja. Tänä vuonna ajatukset ovat erityisesti Syyriassa, Gazassa ja Ukrainassa. Illan tapahtumien yhteydessä Kirkon ulkomaanapu kerää käteislahjoituksia Gazan kriisistä kärsivien ihmisten hyväksi.

Ennen kynttiläkulkuetta suurlähettiläs Heikki Talvitie pitää puheen Laivasillalla. Järjestäjät tuovat paikalle kynttilälyhdyt. Uimarannalla kulkueen vastaanottaa cupolaa soittava Lauri Wuolio. Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia, tervetuloa!

Teksti: Timo Virtala

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.