Miksi radikalisoitumiseen liittyy niin usein väkivalta?

Miksi radikalisoitumiseen

Radikalisoituminen on kuuma puheenaihe Suomessa ja maailmalla. Nuoria miehiä ja naisia on lähtenyt länsimaista sotatantereille enenevissä määrin esimerkiksi Syyriaan, Irakiin, Ukrainaan ja Somaliaan. Hyvin usein näihin maihin lähdetään sotimaan. Vaikka lähtijöiden perimmäisenä tarkoituksena voikin olla oman vakaumuksensa näköisen rauhan saavuttaminen, muutokseen pyritään usein nimen omaan väkivallan kautta. Väkivalta radikaalin liikkeen toimintalogiikkana ei ole uusi, mutta viime aikojen esimerkit maailmalta tuntuvat korostavan väkivaltaa itse tarkoituksena, päämääränä.

Miksi väkivalta vaikuttaa niin monille ainoalta keinolta? Onko väkivallalle vaihtoehtoja? Mitä ovat väkivallattomat keinot yhteiskunnallisen muutoksen aikaansaamisessa ja miten näitä vaihtoehtoja voidaan tarjota? Mikä rooli medialla ja erityisesti sosiaalisella medialla on väkivaltaisen radikalisaation ruokkimisessa?

Tervetuloa kuuntelemaan asiantuntijoiden alustuksia sekä keskustelemaan aiheesta. Tilaisuudessa ovat puhumassa kansanedustaja ja ulkoasiainministerin erityisedustaja Pekka Haavisto, toimittaja Anu Nousiainen Helsingin Sanomista, monikulttuurijärjestöjen yhteistyöverkosto Monihelin hallituksen puheenjohtaja Abdirahim ”Husu” Hussein sekä Loviisan Rauhanfoorumin pääsihteeri, väkivallattomuusasiantuntija Timo Virtala.

Aika ja paikka:
tiistai 11.11 klo 16:30-18:00, Eduskunnan Kansalaisinfo, Arkadiankatu 3 (eduskunnan uusi puoli)

Tilaisuuden järjestää Suomen Kristillinen Rauhanliike.

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Jussi Ojala, Suomen Kristillisen Rauhanliikkeen hallituksen puheenjohtaja, 050 352 6 536.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.