Performanssi rauhan puolesta 19.3.


Näin pysähdyttiin New Yorkin Grand Central Stationilla tammikuussa. Pistämmekö paremmaksi Helsingin Lasipalatsin kulmalla 19.3?

Irakin sotaa on käyty 5 vuotta.

Rakennan nyt valtakunnallista performanssia nimeltä “5”

Irakissa monen ihan tavallisen ihmisen elämä on pysähtynyt. Tässä performanssissa joukko tavallisen näköisiä ihmisiä pysähtyy ihmisvilinässä viideksi minuutiksi yhtä aikaa jähmettyen paikalleen erilaisiin “jäädytettyihin” asentoihin viideksi minuutiksi (teatteriharjoituksista tuttu freeze – jäädy ele).

Nyt haen osallistujia teokseen. Tule pysäyttämään Irakin sota pysähtymällä viideksi minuutiksi Helsingissä Lasipalatsin kulmassa 19.3. kello viisi (17.00) tai missä tahansa kaupungissa tai maalla samaan aikaan.

Ennakkoilmoittautuminen on välttämätöntä.

Performanssi on taideteos, joka ei kysy lupaa eikä kutsu paikalle yleisöä. Vitonen on mediateos – se kertoo, että Irakissa on sodittu viis vuotta.

Performanssi “5” ottaa kantaa rauhan puolesta Irakissa käytävää sotaa vastaan. Vitonen luo uutiskuvan, jossa Irakin sodan kuvissa on kuolleiden ja sotilaiden sijaan esillä tavallisia ihmisiä, jotka sanovat performanssin välineellä “LOPPU SODALLE!”

Tule mukaan – Jäätyviä hahmoja tarvitaan eri puolella Suomea. Performanssi tapahtuu niin monessa kaupungissa kuin saamme osallistujia. Ilmoittaudu kaupunkisi “VITOS-vetäjäksi”. Tai tule Helsingin performanssiin.

Tässä ryhmässä olemalla saat kaiken tarvittavan tiedon ja opastuksen miten performanssissa toimitaan. Sinun ei tarvitse olla taiteilija tai osata mitään erikoista. Riittää kun pidät lupauksesi tulla mukaan ja osaat olla paikallasi viisi minuuttia hiljaa ilman kontaktia ohikulkijoihin ja lopuksi viiden minuutin kuluttua poistua paikalta ilman aplodien odotusta.

Jäätyneiden hahmojen lisäksi teokseen tarvitaan flaijerin jakajia. Flaijerissa avataan teoksen sisältö ja sen samanaikaisuus eri puolella
Suomea.

Kun haluat selvittää jotain epäselvää tai olla innovatiivinen ole reilusti heti minuun – Juha-Pekka Väisäseen yhteydessä – juha-pekka.vaisanen@manifesti.fi tai soita 045 657 7215

5=STOP IRAQ WAR

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.