Performanssi rauhan puolesta 19.3.


Näin pysähdyttiin New Yorkin Grand Central Stationilla tammikuussa. Pistämmekö paremmaksi Helsingin Lasipalatsin kulmalla 19.3?

Irakin sotaa on käyty 5 vuotta.

Rakennan nyt valtakunnallista performanssia nimelt√§ “5”

Irakissa monen ihan tavallisen ihmisen el√§m√§ on pys√§htynyt. T√§ss√§ performanssissa joukko tavallisen n√§k√∂isi√§ ihmisi√§ pys√§htyy ihmisvilin√§ss√§ viideksi minuutiksi yht√§ aikaa j√§hmettyen paikalleen erilaisiin “j√§√§dytettyihin” asentoihin viideksi minuutiksi (teatteriharjoituksista tuttu freeze – j√§√§dy ele).

Nyt haen osallistujia teokseen. Tule pysäyttämään Irakin sota pysähtymällä viideksi minuutiksi Helsingissä Lasipalatsin kulmassa 19.3. kello viisi (17.00) tai missä tahansa kaupungissa tai maalla samaan aikaan.

Ennakkoilmoittautuminen on välttämätöntä.

Performanssi on taideteos, joka ei kysy lupaa eikä kutsu paikalle yleisöä. Vitonen on mediateos Рse kertoo, että Irakissa on sodittu viis vuotta.

Performanssi “5” ottaa kantaa rauhan puolesta Irakissa k√§yt√§v√§√§ sotaa vastaan. Vitonen luo uutiskuvan, jossa Irakin sodan kuvissa on kuolleiden ja sotilaiden sijaan esill√§ tavallisia ihmisi√§, jotka sanovat performanssin v√§lineell√§ “LOPPU SODALLE!”

Tule mukaan – J√§√§tyvi√§ hahmoja tarvitaan eri puolella Suomea. Performanssi tapahtuu niin monessa kaupungissa kuin saamme osallistujia. Ilmoittaudu kaupunkisi “VITOS-vet√§j√§ksi”. Tai tule Helsingin performanssiin.

Tässä ryhmässä olemalla saat kaiken tarvittavan tiedon ja opastuksen miten performanssissa toimitaan. Sinun ei tarvitse olla taiteilija tai osata mitään erikoista. Riittää kun pidät lupauksesi tulla mukaan ja osaat olla paikallasi viisi minuuttia hiljaa ilman kontaktia ohikulkijoihin ja lopuksi viiden minuutin kuluttua poistua paikalta ilman aplodien odotusta.

Jäätyneiden hahmojen lisäksi teokseen tarvitaan flaijerin jakajia. Flaijerissa avataan teoksen sisältö ja sen samanaikaisuus eri puolella
Suomea.

Kun haluat selvittää jotain epäselvää tai olla innovatiivinen ole reilusti heti minuun РJuha-Pekka Väisäseen yhteydessä Рjuha-pekka.vaisanen@manifesti.fi tai soita 045 657 7215

5=STOP IRAQ WAR

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.