Vuoden Pakolaisnainen 2008 on Sambeau Sam-Koskitanner

sambeau_sam-koskitanner_jutunkuva.jpg
(Kuvaaja: O-P Härmä)

Suomen Pakolaisapu ry myönsi perjantaina 7.3.2008 Vuoden Pakolaisnainen kannustuspalkinnon Kambodzassa syntyneelle Sambeau Sam-Koskitannerille. Sam-Koskitanner joutui pakenemaan perheensä kanssa Pol Potin hirmuhallintoa. Suomeen hän saapui vuonna 1988. Nykyään 28-vuotias Sam-Koskitanner asuu Muurlassa Salon seudulla.

“Yhteiskunnallisiin asioihin vaikuttaminen on hyvin tärkeä asia. Vaikuttamalla sinusta tulee osa ympäristöä etkä se, joka katsoo vierestä“, Sam-Koskitanner sanoi puheessaan Helsingissä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa perjantaina.

Näin Suomen Pakolaisavun hallitus perusteli valintaa:

“Sambeau Sam-Koskitanner on tehnyt aktiivisesti yhteiskunnallista vaikuttamistyötä muun muassa ay-liikkeessä ja kansalaisjärjestöissä. Hän on esimerkiksi vieraillut suomalaisissa kouluissa Taksvärkki ry:n vapaaehtoisena kertomassa pakolaisuudesta ja monikulttuurisuudesta. Sam-Koskitanner on myös esiintynyt rohkeasti julkisuudessa tuoden esiin tasa-arvoon, kulttuurien kohtaamiseen ja maahanmuuttajiin liittyviä asioita. Hän on pyrkinyt innostamaan maahanmuuttajia ja nuoria osallistumaan ay-liikkeeseen ja hälventämään yhteiskunnalliseen aktiivisuuteen liittyviä pelkoja ja väärinkäsityksiä.

Työpanoksellaan Sam-Koskitanner on muuttanut suomalaista ay-liikettä monikasvoisemmaksi ja avoimemmaksi. Lisäksi hän on kulttuurilähettiläänä ja tulkkina luonut siltoja ja lisännyt ymmärrystä erilaisissa asemissa olevien ihmisten välille. Hän on sopeutunut erinomaisesti suomalaiseen yhteiskuntaan kuitenkaan unohtamatta synnyinmaataan Kambodzaa. Sam-Koskitanner on onnistunut kääntämään vaikean menneisyytensä voimavaraksi ja murtamaan toiminnallaan stereotyyppisiä käsityksiä ay-liikkeestä, suomalaisuudesta ja maahanmuuttajista.“

Suomen Pakolaisapu jakaa Vuoden Pakolaisnainen -palkinnon nyt jo yhdennentoista kerran. Pakolaisavun hallitus painotti ehdokkaita etsittäessä, että palkinto kohdistetaan tänä vuonna pakolaisnaisiin, jotka ovat toiminnallaan olleet aktiivisesti mukana muuttamassa suomalaista yhteiskuntaa ruohonjuuri- tai järjestötyön kautta.

Lisätiedot:

Tiedottaja: Marcus Floman
(09) 6962 6432, 040 – 5600772
etunimi.sukunimi@pakolaisapu.fi

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.