Dosentti Martti Lindqvist kuollut

(Rauhantie 2004/01)

Tunnettu eetikko ja kirkollinen vaikuttaja, dosentti, teologian tohtori Martti Lindqvist kuoli 5.4.2004 sairauteen Dar es Salaamissa Tansaniassa. Martti Lindqvist oli Tansaniassa yhdistetyll√§ loma- ja ty√∂matkalla. H√§n luennoi “Kirkot yhdess√§ taistelussa hiv:i√§/aidsia vastaan etel√§isess√§ ja it√§isess√§ Afrikassa” -projektin j√§rjest√§m√§ss√§ kokouksessa. Martti Lindqvist toimi projektin kouluttajana ja asiantuntijana.

Martti Lindqvist oli terveydenhuollon etiikan johtava asiantuntija maassamme. H√§n oli valtakunnallisen terveydenhuollon eettisen neuvottelukunnan (ETENE) puheenjohtaja vuodesta 1998. Kirkon sairaalasielunhoidon (KS) toimikunnassa h√§n oli varapuheenjohtajana ja puheenjohtajana 1980-1993. Lindqvist puhui maaliskuussa aiheesta “El√§m√§n rajallisuus” KS:n j√§rjest√§m√§ss√§ bioetiikkaseminaarissa.

Martti Lindqvist tuli suurelle yleisölle tutuksi syvällisillä, elämän peruskysymyksiä koskevilla kolumneillaan ja puheenvuoroillaan eri medioissa. Hänen kirjallinen tuotantonsa on laaja. Hän työskenteli mm. Helsingin yliopistossa apulaisprofessorina ja professorina, terveydenhuollon etiikan dosenttina Tampereen yliopistossa sekä työnohjaajien ja sosiodraamaohjaajien kouluttajana. Martti Linqvist sai 1985 valtion tiedonjulkistamispalkinnon ja kirkon tiedonvälityspalkinnon. Lindqvist oli myös SKR:n jäsen.

(KT lp)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.