Dosentti Martti Lindqvist kuollut

(Rauhantie 2004/01)

Tunnettu eetikko ja kirkollinen vaikuttaja, dosentti, teologian tohtori Martti Lindqvist kuoli 5.4.2004 sairauteen Dar es Salaamissa Tansaniassa. Martti Lindqvist oli Tansaniassa yhdistetyllĂ€ loma- ja työmatkalla. HĂ€n luennoi “Kirkot yhdessĂ€ taistelussa hiv:iĂ€/aidsia vastaan etelĂ€isessĂ€ ja itĂ€isessĂ€ Afrikassa” -projektin jĂ€rjestĂ€mĂ€ssĂ€ kokouksessa. Martti Lindqvist toimi projektin kouluttajana ja asiantuntijana.

Martti Lindqvist oli terveydenhuollon etiikan johtava asiantuntija maassamme. HĂ€n oli valtakunnallisen terveydenhuollon eettisen neuvottelukunnan (ETENE) puheenjohtaja vuodesta 1998. Kirkon sairaalasielunhoidon (KS) toimikunnassa hĂ€n oli varapuheenjohtajana ja puheenjohtajana 1980-1993. Lindqvist puhui maaliskuussa aiheesta “ElĂ€mĂ€n rajallisuus” KS:n jĂ€rjestĂ€mĂ€ssĂ€ bioetiikkaseminaarissa.

Martti Lindqvist tuli suurelle yleisölle tutuksi syvÀllisillÀ, elÀmÀn peruskysymyksiÀ koskevilla kolumneillaan ja puheenvuoroillaan eri medioissa. HÀnen kirjallinen tuotantonsa on laaja. HÀn työskenteli mm. Helsingin yliopistossa apulaisprofessorina ja professorina, terveydenhuollon etiikan dosenttina Tampereen yliopistossa sekÀ työnohjaajien ja sosiodraamaohjaajien kouluttajana. Martti Linqvist sai 1985 valtion tiedonjulkistamispalkinnon ja kirkon tiedonvÀlityspalkinnon. Lindqvist oli myös SKR:n jÀsen.

(KT lp)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.