Rauhan ja kansainvälisen oikeuden puolesta!

538014_10152261212765236_468701484_n

Olemme syvästi huolissamme kärjistyvästä tilanteesta Ukrainassa ja erityisesti Krimin niemimaalla. Vaadimme, että kansainvälistä oikeutta kunnioitetaan – aina! Vaadimme kaikkia osapuolia Ukrainassa, myös Krimin niemimaalla, pidättäytymään voimatoimista. Vaadimme, että kansainvälisiä ja alueellisia sopimuksia – myös niitä jotka liittyvät miinoihin sekä siviilien ja vähemmistöjen asemaan ja suojeluun – noudatetaan edelleen. Vaadimme, että Etyjille ja YK:lle annetaan mahdollisuus toimia välittäjinä. Emme usko, että sotilasliitot, lisävarustelu ja kylmän sodan retoriikka olisivat ratkaisu!

Rauhanjärjestöt järjestävät mielenosoitukset keskiviikkona 26.3. ensin aamulla Ukrainan suurlähetystöllä (Vähäniityntie 9) ja iltapäivällä Venäjän suurlähetystöllä (Tehtaankatu 1). Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan mielenosoituksiin rauhan ja kansainvälisen oikeuden puolesta.

Ukrainan lähetystölle kuljetaan yhdessä Kulosaaren metroasemalta luovuttamaan vetoomusta etsiä neuvotteluratkaisua Krimin tilanteeseen. Tapaaminen metroasemalla klo 7.30, https://www.facebook.com/events/236291269890565/

Venäjän lähetystöllä osoitetaan mieltä klo 16.30-17.30.

Kutsua saa välittää eteenpäin!

Mielenosoituksen järjestävät rauhanjärjestöt Rauhanliitto, Rauhanpuolustajat ja Sadankomitea

12 comments

 1. Siis onko tämä tukimielenosoitus Venäjälle lähetystönsä edessä? Eikö rauhaa edistäisi paremmin väkivaltaisen vallankaappauksen järjestäjän ja koko konfliktin aloittaja USA:n lähetystön edustalla liikehdintä?

 2. Ymmärrän että tämän sotapropagandan keskellä ei olee kellään helppoa. Mutta että rauhanliikkeet lähtevät sen vietäväksi, sitä on vaikea ymmärtää. Tiedämme kaikki että sotapropaganda voidaan tunnistaa esimerkiksi demonisoinnista. Viholliselta on vietävä ihmisarvo. Se on perusta sille, että vähän myöhemmin voidaan viedä myös henki. Muistamme Saddam Husseinin, Muhammed Gadddafin ja kaikki sotien massamurhat. Niidä on edeltänyt demonisointi. Se on sodan retoriikkaa. Viholliskuva on niin voimakas, että on vaikea edes kiihkottomasti keskustella. Rauhanliikkeille tämä tilanne on valinkauha. Mukaanlähteminen lännen sotapropagandan tulkintaan tilanteesta on surkea erehdys.

 3. USAn lähetystölle mielenosoitus myös tai muuten tämä ei ole rauhan puolesta mielenosoitus vaan osoitus puolueellisuudesta, tässä on kyseessä USA vs Venäjä eikä ukraina vs venäjä. Ussa aloitti itse koko sopan ja syytti siitä Venäjää ja näin aiheutti melkein veljessodan ukrainan kanssa mutta ei onnistunut sillä valveutuneet ihmiset paljastivat juonen ja Usa jäi kiinni. Jos menette tuolla mielellä osoittamaan mieltä väärältä pohjalta häpeän teitä ja tietämättömyyttänne, parempi olisi silloin, että ette mene nolaamaan itseänne näyttämällä kuinka tyhmiä loppujen lopuksi olette

 4. tämä ei edistä rauhaa eikä tule olemaan tuki kansainvälisen oikeuden puolesta vaan ihan jotain muuta

 5. Hei
  Kannattaisi varmaan olla huolissaan myös muista rauhaa uhkaavista tilanteista. Tämä kannanotto nyt juuri tällä hetkellä ja kannanottoon liittyvä muu osoitteleva toiminta ajaa läntisen liittouman asiaa. Oletteko saamassa tai saaneet rahoitusta USA:n veljesjärjestöiltä, kysymys nousee välttämättä esiin.

 6. Rauhaa ei saada protestoimalla hyökkäyksen kokeneiden maiden suurlähetystöillä, vaan korkeintaan hyökkääjän suurlähetystöllä. Itäiset veljeskansat eivät ole hyökänneet toisiaan vastaan vaan tapojensa mukaan USA ja EU ovat järjestäneet tämän konfliktin etupyrkimyksillään, sillä sodat ovat aina valuuttasotia eli valuutan käyttöaluetta laajentamaan pyrkiviä agressiivisia poliittisia toimenpiteitä sekä sotilaallisia toimenpiteitä, joilla otetaan haltuun paikalliset luonnonovarat lainojen vakuudeksi.

 7. Niin tosiaan. Mihin unohditte Usan lähetystön? Siellä teidän pitäisi olla mieltä osoittamassa. Jätättekö sen pois siksi, että Usa suojaa Israelia? Se ajatus tästä nousee väistämättä. Ja siitä tietysti seuraava jatkokysymys. Katsotteko, että ikuinen Israel rakennetaan aseitse ja ihmisten toimesta, vai mikä tässä on takaa-ajatuksena? Onko siis Raamattu teidän mielestänne väärässä? Keitä te siis oikeasti olette? Ette nyt ainakaan kristillisellä pohjalla seiso, jos asetutte kanden valtion konfliktiin toisen puolella, ja sanotte, että se on oikein.

 8. Kiitos kaikille kommentoijille!

  Kuten tekstistä kävi ilmi, Suomen Kristillinen Rauhanliikke, yhdessä muiden suomalaisten rauhanjärjestöjen kanssa, vaatii, että kansainvälistä oikeutta noudatetaan aina. Vastustimme esimerkiksi Yhdysvaltain laitonta hyökkäystä Irakiin vuonna 2003, ja nyt vastustamme Venäjän toimia Krimillä. Ottamalla haltuunsa Krimin niemimaan tärkeimmät sotilaalliset ja poliittiset kohteet ja järjestämällä siellä kansanäänestyksen, jonne kansainvälisiä tarkkailijoita ei huolittu, ja jossa kansalaisilla ei ollut edes mahdollisuutta äänestää nykykäytännön jatkamisen tai Ukraina-yhteistyön lisäämisen puolesta, Venäjä rikkoi räikeästi Ukrainan suvereniteettia ja kansainvälistä oikeutta.

  Hannu Hyvönen kirjoittaa ansiokkaasti sotapropagandan vaaroista. Olen samaa mieltä siitä, että demonisointia käyttetään kaikissa konflikteissa, kuten myös tässä, ja siihen lankeamista on syytä varoa. Ihmisiä, saati sitten kansakuntia, ei missään tapauksessa eikä missään olosuhteissa saa eikä voi jakaa hyviin ja pahoihin. Tämä ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että jotkut poliittiset toimet ovat hyväksyttäviä, toiset taas eivät.

  Timo Virtala
  Suomen Kristillisen Rauhanliikkeen varapuheenjohtaja

  PS. Hannu, huomaan että asustelet Oulun seudulla. Tervetuloa väkivallattomuutta käsittelevälle luennolleni ke 26.3 klo 19 Snooker Timen alakertaan osoitteeseen Asemakatu 28, Oulu. Voidaan jatkaa siellä keskustelua. Lisätietoja: http://www.timovirtala.net/archives/2720.

 9. Komppaan aiempia kommentoijia, kyllä laittoman vallankumouksen rahoittajaa (USA) ja sen hyväksyjää (EU) pitää myös kritisoida tämän mielenosoituksen yhteydessä. Kiovan verilöylykin oli todistetusti Ukrainan uuden hallinnon omien tarkka-ampujien järjestämä.

  Sodan eskaloitumista tästä ei myöskään pystytä estämään, jos ei nyt tuomita molempien osapuolien laittomuuksia. Valtamedia saa aineistonsa Länsimielisiltä uutistoimistoilta, joten luulen, että hyvää tarkoittavat ihmiset on nyt saatu juksattua mukaan valtapeliin rauhan nimissä.

  Verkkomedia kirjoittaa aiheesta osuvasti:
  Suomen rauhanjärjestöt kytkettiin näyttävästi Nato-agendaan – ”Ei Näin!”
  http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=1&id=10142

  Komppaan myös heidän ehdotustaan rauhantapahtuman järjestämisestä puolueettomalla maaperällä, kuten esim. Kolmen sepän patsaalla.
  Vielä ei ole liian myöhäistä vaihtaa paikkaa!

 10. Eräs silmiinpistävä yksityiskohta: Kun Obama julisti Venäjän rikkovan kansainvälistä lakia Krimillä (vai oikeutta? ..” international law”?), hän istui yhdessä Benjamin Netanjahun kanssa. Liekö ollut asiantuntijana paikalla. Israel kun tietää varsin hyvin, miten kansainvälistä oikeutta rikotaan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.