Vuoden 2017 rauhanpalkinto Music Road Africalle

Suomen kristillinen rauhanliike ry – Finlands kristliga fredsrörelse antaa vuoden 2017 rauhanpalkinnon Music Road Africa ry:lle. Palkinnolla halutaan korostaa kulttuurien kohtaamista ja rauhan rakentamista musiikin avulla.

Music Road Africa ry tekee rauhan ja hyvinvoinnin rakentamistyötÀ musiikin opettamisen avulla Kigalin musiikkikoulussa Ruandassa. Yhdistys tukee musiikkikoulun johtajan työtÀ tuomalla korkeatasoisen koulutusosaamisen ruandalaisten saataville. Koulutusta annetaan pakolaisleireillÀ, orpokodeissa ja kouluissa, joissa tÀllÀ hetkellÀ ei ole musiikin opetusta. Yhdistyksen teemana on Music transforms lifes.

Music Road Africa ry ei tee eroa kansanheimojen vĂ€leille. ”HyvĂ€ssĂ€ hengessĂ€ tehty yhteistyö rakentaa siltoja.” Toiminta perustuu tulevaisuuteen uskomiseen ja luottamukseen. Koulutus kuuluu jokaiselle.

Music Road Africa ry jÀrjestÀÀ myös tukikonsertteja ympÀri Suomea. Konserteissa esiintyy musiikin ammattilaisten Heli Ahvenainen-Saariston, Tiina Sinkkosen ja Pirjo MÀkisen lisÀksi paikallisia kykyjÀ, mukaan lukien Afrikasta Suomeen muuttaneita muusikoita. Afrikkalaisen tekemisen ilon ja kulttuurin voi aistia monin aistein.

Suomen Kristillinen Rauhanliike on iloinen voidessaan tukea kulttuurien kohtaamista musiikin kautta ja musiikin osaamisen ja rauhantahdon edistÀmisen mahdollistamista rauhanpalkinnon kautta. Palkinto jaetaan perinteisesti vuoden ensimmÀisenÀ pÀivÀnÀ 1.1.2017.

Rauhanpalkinto on jaettu vuodesta 1982 alkaen. Palkinnon saajia ovat olleet muun muassa Martti Ahtisaari (1991) Suomen Ekumeeninen Neuvosto (2008) sekÀ Riku Rantala ja Tunna Milonoff (2016). Lista kaikista rauhanpalkinnon saajista löytyy osoitteesta kristillinenrauhanliike.fi/esittely

LisÀtietoja:

Matti Turunen
MuM, kanttori, oopperalaulaja, pedagogi
SKR:n hallituksen jÀsen
045 311 3534
matti.turunen.82@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.