Kannanotto USA:n ja Iranin tilanteesta

Suomen kristillinen rauhanliike (SKR) on syvÀsti huolissaan Yhdysvaltojen ja Iranin konfliktin kÀrjistymisestÀ. SKR tuomitsee sotatoimet ja kannattaa rauhanomaista konfliktinratkaisua. SKR pitÀÀ erityisen tuomittavana toisen valtion alueella tapahtunutta Qassim Suleimanin ja hÀnen seurassaan matkustaneiden ihmisten tappamista. Yhdysvaltojen tai Iranin sotilaallinen kyky salamurhata tai tappaa ei oikeuta tekoa. SÀÀntöpohjaisen kansainvÀlisen jÀrjestyksen vaihtoehto ei ole vahvemman oikeus, joka johtaa maailmaan, jota hallitsee pelko, mielivalta ja vastuuttomuus. Saudi-Arabian toimet Turkissa ja VenÀjÀn toimet Isossa-Britanniassa ovat muita lÀhiaikojen pelottavia ennakkotapauksia. SKR tahtoo toisenlaisen maailman, jossa tappamista ei hyvÀksytÀ. Maailman, jossa ihmishengen riistÀminen ei normalisoidu. SÀÀntöpohjaisen maailman, jossa ihmisoikeuksia kunnioitetaan ja niitÀ loukkaavat saatetaan vastuuseen. SKR kutsuu Suomen ja Euroopan Unionin toimimaan entistÀ voimakkaammin tÀllaisen maailman ja vahvemman YK:n puolesta.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.