Ideathon

Tule ratkaisemaan rauhan haasteita!

Suomen YK-nuoret järjestää 23.9.-25.9. ideathon-kilpailun, jossa nuoret pääsevät ratkaisemaan rauhantyön ajankohtaisia ja keskeisiä haasteita. Kukin ryhmä saa pohdittavakseen tietyn ongelman, johon heidän on annettava oma, nuorekas ratkaisuehdotuksensa.

Paras ratkaisuehdotus palkitaan tuhannen euron palkintopotilla, ja kukin ryhmä pääsee myös kehittelemään ideaansa eteenpäin asiantuntijoiden kanssa. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Kirkon Ulkomaanavun, Pelastakaa Lapset ry:n, Suomen Lähetysseuran, Suomen Kristillisen Rauhanliikkeen ja Erätaukosäätiön kanssa.

Tuletko sinä mukaan ratkaisemaan rauhankysymyksiä? Lue lisätietoa alta ja ilmottaudu mukaan!

‚ÄĒ

Tapahtuma starttaa maanantaina 19.9. kello 17-19 et√§koulutuksella, jossa osallistujat saavat k√§yt√§nn√∂n ev√§it√§ ja ty√∂kaluja ratkaisuehdotuksiensa tekemiseen. Koulutuksessa k√§yd√§√§n l√§pi niin Suomen 2250-prosessia kuin suunnittelun ty√∂vaiheitakin. Kilpailuun osallistuminen ei edellyt√§ taustatietoja n√§ist√§ aihepiireist√§ ‚Äď koulutus tarjoaa kaiken tarvittavan taustatiedon, ja kilpailijoilta odotetaan vain luovuutta ja kiinnostusta rauhanteemoihin liittyen.

Varsinainen kilpailu alkaa perjantaina 23.9. kello 17-20 Allianssi-talolla Helsingiss√§. Kilpailijat p√§√§sev√§t tapaamaan tiimins√§ ja kuulevat ensi kertaa teht√§v√§nannon, jota he ratkaisevat. He saavat syventy√§ teht√§v√§n taustoihin ja  Lauantaina 24.9. kilpailijoilla on koko p√§iv√§ aikaa ty√∂st√§√§ ratkaisujaan hyv√§ss√§ seurassa, pienten naposteltavien kera. Illalla ratkaisut toimitetaan raadille, ja voittajat julkaistaan Rauhanviikon seminaarissa sunnuntaina 25.9.

Voit osallistua kilpailuun Allianssi-talolla Helsingin Pasilassa tai et√§n√§, jolloin ty√∂skentelet ryhm√§si kanssa Zoomin v√§lityksell√§. Olet tervetullut kavereiden kanssa tai yksin ‚Äď jaamme teid√§t ryhmiin, ja ideathon onkin mahtava paikka tutustua uusiin maailmasta kiinnostuneisiin ihmisiin ja l√∂yt√§√§ kavereita! Ryhm√§t jaetaan my√∂hemmin aihepiiritoiveiden perusteella. Kilpailu on tarkoitettu 15-29-vuotiaille nuorille (alaik√§inen, pyyd√§th√§n huoltajasi suostumuksen).

Ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta! Lisätietoja voit kysyä joko Instagramissa @youthpeaceweek tai Nuoret ja Rauha -koordinaattoriltamme Sini Al-Fraidawilta, sini.al-fraidawi@yknuoret.fi.

Published
Categorized as Skr

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.