Viattomien ääniä tulee kuulla ja heidän elämäänsä suojella Lähi-idässä

Suomen kristillinen rauhanliike (SKR) on järkyttynyt Hamasin terroristisesta hyökkäyksestä Israeliin. SKR tuomitsee siviiliväestöön kohdistuvat raakuudet jyrkästi.

Lähi-idässä vallitsevan vihan ja katkeruuden ruokkiminen on tyrmistyttävää. Konfliktista kärsivät eniten viattomat ihmiset Israelissa ja Palestiinassa, ja samalla näiden ihmisten ääni on heikoin. Juuri näiden ihmisten ääni tulisi kuulua voimakkaammin molemmissa maissa.

SKR on huolissaan gazalaisten siviilien tilanteesta. Israelilla on velvollisuus suojella siviiliväestöä Gazassa. Viime päivien aseelliset iskut ovat johtaneet lukuisten ihmishenkien menetykseen, jota ei voi mitenkään perustella vastauksella terrorismiin. Ihmisarvoiselle elämälle tarvittavan infrastruktuurin tuhoamista ei voi hyväksyä.

Kansainvälisen yhteisön on tehtävä Israelille painokkaasti selväksi, että kansainvälisestä laista ja siviilien suojelusta ei voi joustaa minkään syyn takia. Kahden valtion malli on edelleen oikea tavoite rakentaa kestävää rauhaa Lähi-itään.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.