Dosentti Martti Lindqvist kuollut

(Rauhantie 2004/01)

Tunnettu eetikko ja kirkollinen vaikuttaja, dosentti, teologian tohtori Martti Lindqvist kuoli 5.4.2004 sairauteen Dar es Salaamissa Tansaniassa. Martti Lindqvist oli Tansaniassa yhdistetyllä loma- ja työmatkalla. Hän luennoi “Kirkot yhdessä taistelussa hiv:iä/aidsia vastaan eteläisessä ja itäisessä Afrikassa” -projektin järjestämässä kokouksessa. Martti Lindqvist toimi projektin kouluttajana ja asiantuntijana.

Martti Lindqvist oli terveydenhuollon etiikan johtava asiantuntija maassamme. Hän oli valtakunnallisen terveydenhuollon eettisen neuvottelukunnan (ETENE) puheenjohtaja vuodesta 1998. Kirkon sairaalasielunhoidon (KS) toimikunnassa hän oli varapuheenjohtajana ja puheenjohtajana 1980-1993. Lindqvist puhui maaliskuussa aiheesta “Elämän rajallisuus” KS:n järjestämässä bioetiikkaseminaarissa.

Martti Lindqvist tuli suurelle yleisölle tutuksi syvällisillä, elämän peruskysymyksiä koskevilla kolumneillaan ja puheenvuoroillaan eri medioissa. Hänen kirjallinen tuotantonsa on laaja. Hän työskenteli mm. Helsingin yliopistossa apulaisprofessorina ja professorina, terveydenhuollon etiikan dosenttina Tampereen yliopistossa sekä työnohjaajien ja sosiodraamaohjaajien kouluttajana. Martti Linqvist sai 1985 valtion tiedonjulkistamispalkinnon ja kirkon tiedonvälityspalkinnon. Lindqvist oli myös SKR:n jäsen.

(KT lp)

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.