Anna lapselle väkivallaton koti – viikko Espoossa 18.–24.3.2010


Valokuva (cc): Steve.

Viikon ajan Espoossa keskustellaan perhe- ja lähisuhdeväkivallasta. Tilaisuuksia järjestetään väkivaltailmiön esille tuomiseksi ja ratkaisujen löytymiseksi turvalliseen elinympäristöön. Perheväkivallan vaikutukset lapsille on viikon erityinen teema.

Perheväkivallasta kertova Ruusukuja 76 – näyttely Espoon Entresse-kauppakeskuksessa sijaitsevassa kirjastossa (Siltakatu 11), 3 krs. Ruusukuja 76:n näyttelytilaksi lavastettu koti kertoo väkivallasta lähisuhteissa. Näyttelystä saa tietoa muun muassa väkivallan muodoista ja vaikutuksista sekä lapsen näkökulmasta perheväkivaltaan. Paikalla on päivystäjä ja jaossa tietoa väkivallasta selviämiseen ja väkivaltaisen käytöksen katkaisemiseen. Lisätietoja heidi.kusmin-bergenstad@ywca.fi

Espoon Lyömättömän Linjan Avoimet ovet to 18.3 klo 12–15 (Maalarinkuja 3) Avoimet ovet tapahtumassa voit tutustua toimintaan ja keskustella väkivaltaisesti käyttäytyneitten miesten parissa tehtävästä työstä. Työtä tehdään nykyisin suomalaisten ja maahanmuuttajamiesten parissa. Lisätietoja www.lyomatonlinja.fi

Perheiden ja lasten turvallisuuden varmistaminen Espoossa – Kuntalaisten keskustelutilaisuus ma 22.3. 18–20, paikka Laurea-ammattikorkeakoulu (Vanha maantie 9). Espoossa on tehty toimintaohjelmaehdotus perhe- ja lähisuhdeväkivallan ehkäisemiseksi. Pelkkä toimintaohjelmaehdotus jää sanahelinäksi, jos kaupungin päättäjät eivät sitoudu toteuttamaan siinä esitettyjä toimenpiteitä. Miten asia etenee? Keskustelutilaisuudessa etsitään myös keinoja puuttua väkivaltaan omassa lähiympäristössä ystävänä, naapurina tai ohikulkijana. Muutoksen mahdollisuuksia pohditaan käytännön esimerkin kautta. Keskustelutilaisuudessa ovat panelisteina mm. oikeusministeri Tuija Brax, turvallisuus- ja väkivalta-asiantuntijoita sekä edustaja poliisista. Kysymyksiä tilaisuuteen otetaan etukäteen vastaan: turvallinen.espoo@gmail.com. Tilaisuuden järjestävät Espoon Vihreät Naiset ja Love ry (Lapsen Oikeus Väkivallattomaan elämään)

Perhe- ja lähisuhdeväkivalta – seminaari ti 23.3 klo 8-12, Valtuustotalo (Espoonkatu 5) Seminaarin yhteydessä on materiaalinäyttely, jossa mahdollisuus tutustua eri väkivaltatyötä tekevien toimijoiden esittelypisteisiin ja työntekijöihin. Seminaari on tarkoitettu ensisijaisesti Espoon kaupungin työntekijöille. Lisätietoja elina.savola@espoo.fi

Viikon kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy – Lämpimästi tervetuloa!

Yhteistyössä

Espoon kaupunki Elina Savola (terveyden edistämisen erityissuunnittelija), elina.savola@espoo.fi
Espoon Lyömätön Linja Jari Hautamäki (toiminnan johtaja), jari@lyomatonlinja.fi
NNKY-liitto Heidi Kusmin-Bergenstad (Ruusukuja 76:n projektisihteeri), heidi.kusmin-bergenstad@ywca.fi
Espoon turvakoti, heli.raja-halli@espoonturvakoti.com
Leppävaaran seurakunta

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.