Reaktio Gazan eilisiin tapahtumiin


Lapsia Gazassa maaliskuussa 2009.

Teksti: Jukka J. Rintala
Kuva (cc): Linda Durham

Kristittynä pasifistina tuomitsen jyrkästi Israelin hyökkäyksen Gazaan matkalla olevien avustuslaivojen kimppuun. Kyse oli kansainvälisen lain vastaisesta rikoksesta, jota maailma ei saa hyväksyä. Vaadin Israelia pidättäytymään ihmisoikeusrikoksista ja noudattamaan kansainvälistä oikeutta sekä toivon kansainväliseltä yhteisöltä ja Suomen hallitukselta aktiivisia toimia oikeudenmukaisuuden ja rauhan palauttamiseksi Palestiinaan.

Painotan, että kristittyjen ei tule antaa tukeaan Israelin väkivaltaisille ja kansainvälisen oikeuden vastaisille toimille, jotka ovat vastoin Vuorisaarnan ja muiden Jeesuksen opetusten henkeä. Israelilaisten ja palestiinalaisten konflikti ei ole luonteeltaan uskonnollinen, vaan siinä on kyse Israelin poliittisista ja taloudellisista intresseistä ja palestiinalaisten toiminnasta kansallisen itsemääräämisoikeutensa puolesta.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.