Taize Helsingissä 28. – 30.9.2012

Taize Wikipediassa: Taizé-yhteisö on kansainvälinen, ekumeeninen yhteisö, jonka kotipaikka on Etelä-Burgundissa Ranskassa. Sen perusti Roger Louis Schutz-Marsauche eli veli Roger vuonna 1940. Yhteisöön kuuluu nykyisin yli 100 veljeä, jotka ovat sitoutuneet askeettisuuteen, naimattomuuteen ja hengellisten asioiden jakamiseen. Taizéssa järjestetään viikon kestäviä tapahtumia, joihin tuhannet nuoret aikuiset tulevat eri puolilta maailmaa. Yhteisö on tullut tunnetuksi musiikistaan, jossa lauluja esitetään kaanonina ja joka tuo esiin yhteisön mietiskelevän luonteen.

Suomessa Taizé-yhteisöstä alettiin puhua 1970-luvun lopulla. Muun muassa Anna-Maija Raittila teki taizé-liikettä tunnetuksi. Taizé-laulut ovat nykyisin merkittävässä asemassa myös Suomessa laulettavassa hengellisessä musiikissa ja muun muassa Tuomas-messuissa. Taizén alueellinen (Pohjoismaat, Venäjä, Baltia) tapaaminen järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa 28.-30.9.2012.

Poimintoja Helsinki -tapahtuman kotisivulta: Helsinkiin kokoontuu satoja nuoria Suomesta, Skandinaviasta, Baltiasta, muualta Euroopasta ja Venäjän lähialueilta, yhteensä jo noin 20 eri maasta, sekä Taizén veljiä rukoilemaan, laulamaan, keskustelemaan yhdessä sekä tutustumaan toisiinsa. Tule sinäkin! Tapahtumamme suojelija on Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Tapaaminen järjestetään luterilaisten, ortodoksisten ja katolisten kirkkokuntien kutsusta ja yhteistyössä Suomen ekumeenisen neuvoston sekä muiden paikallisten kirkkokuntien kanssa. Tapaaminen on osa Taizén “luottamuksen pyhiinvaellusta” vuoden 2012 aikana, ja se on ensimmäinen koskaan Suomessa järjestettävä Taizén alueellinen tapaaminen.

Tarkka aikataulu ja lisäohjeita löytyy täältä.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.