Rauhanpalkinto kouluväkivallan vähentämisestä


Opettaja Kirsi Nurkkala (oikealla) esittelemässä kouluaan italialaisvieraille joulukuussa 2012. Kuva: © Loviisan Sanomat / Kim Kujala

Suomen Kristillinen Rauhanliike on päättänyt antaa vuoden 2013 rauhanpalkintonsa Porlammin lukion opettaja Kirsi Nurkkalalle ja Porlammin Lukiolle. Kirsi Nurkkala ideoi myönteisen vaihtoehdon lukion ykkösluokkalaisten perinteisille nöyryyttäville kastajaisille. Porlammin lukiossa toteutettiin lukion alkaessa syyskuussa 2012 kastajaisten sijaan ryhmäytymispäivä, jonka sisältönä oli mm. yhteistä ruuanlaittoa, ja mukavaa yhdessäoloa.

SKR pitää tärkeänä lasten ja nuorten yhteisöllisyyden kehittämistä ja sitä, että ketään ei koulussa nöyryytetä. Liian paljon tapahtuu Suomessa ja muualla maailmassa kouluväkivaltaa, joka voi kärjistyä kouluampumisiksikin. Väkivaltaisten ja nöyryyttävien perinteiden katkaiseminen ja korvaaminen myönteisillä yhdessätoimimisen tavoilla on tärkeä osa rauhallisemman maailman aikaansaamista.

SKR:n rauhanpalkinto myönnetään kirkkojen kansainvälisenä rauhanpäivänä 1. tammikuuta. Palkintoa on jaettu vuodesta 1982 ja sen ovat saaneet aiemmin mm. Martti Ahtisaari, Harri Holkeri, Mahdi Abdile, Mikko Kuustonen ja Helena Kekkonen.

Lisätietoja:
www.kristillinenrauhanliike.fi
SKR:n puheenjohtaja Risto Pontela 040 557 3592, risto.pontela@luukku.com.
Kirsi Nurkkala 050 328 5505, kirsi.nurkkala@lapinjarvi.fi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.