Jeesus, Gandhi ja väkivallattomuus

“Mutta minä sanon teille: älkää tehkö pahalle vastarintaa. Jos joku lyö sinua oikealle poskelle, käännä hänelle vasenkin. Jos joku yrittää oikeutta käymällä viedä sinulta paidan, anna hänelle viittasikin. Jos joku vaatii sinut mukaansa virstan matkalle, kulje hänen kanssaan kaksi.”

Miten tämä raamatunkohta tulisi ymmärtää? Miksi Jeesus kehottaa olemaan tekemättä pahalle vastarintaa, vaikka itse teki pahuudelle vastarintaa koko julkisen elämänsä ajan? Mitä tekemistä tällä on Mohandas Gandhin vuosisatoja myöhemmin lanseeraaman satyagraha -käsitteen kanssa?

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan aiheesta Lapinjärven Porlammin kylässä sijaitsevaan San Damianon osuuskunnan Hilda-iltaan torstaina 12.9.2013. Aloitamme 18.00 vesperillä kappelissa ja jatkamme 18.30 osuuskuntatalossa. Esittelijänä Loviisan Rauhanfoorumin pääsihteeri Timo Virtala otsikolla Jeesus, Gandhi ja väkivallattomuus. Lisätietoja aiheesta löytyy blogikirjoituksesta Kertomuksia rohkeudesta: Jeesus Nasaretilainen.

Ilmoittautuminen Eevalle viimeistään 11.9. soittamalla/tekstaamalla numeroon 044 560 0080. Illan osallistumismaksu on 15,00 €. Se sisältää iltapalan kahvi/tee sekä suolaista että makeaa syötävää.

San Damianon osuuskunta
Tuurintie 8
07820 Porlammi
www.sandamiano.fi

Posted in Skr

One thought on “Jeesus, Gandhi ja väkivallattomuus

  1. No, I don’t think I could live without it now.I reeembmr barely being able to use a computer when at uni (I had to get someone else to type up my dissertation!) but now I’m on the computer and the internet a lot of the time.I agree with you about using it to talk to the friends I know in real life already blogging has done even more to help me get to know you’. And we still do meet up which is great, the only problem is knowing whether you’ve read what I’ve put on Twitter/Facebook etc and worrying about repeating myself.Without the internet there would also be no imdb to stop my frustration when I can’t reeembmr what other film this actor has been in and no internet shopping to control my I love getting post’ cravings. I’d only get junk mail or bills otherwise (mind you thanks to the internet my bills may be larger than they once were except I do try to find a bargain). The poor shops have me on my iphone checking amazon to see if I can get it cheaper.The internet has also put me in touch with people from around the world and I like to think I’ve made some more friends even when I haven’t met them.Good post thanks for sharing.I had to mention iPad in mine! Only briefly though.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.