SKR kannattaa kahden valtion mallia

Suomen kristillinen rauhanliike on tyytyvÀinen, ettÀ Israelin ja palestiinalaisten vÀlillÀ on solmittu aselepo. SKR tuomitsee kaiken vÀkivallan ja erityisesti siviiliuhrit ja siviilivÀestölle aiheutetun kÀrsimyksen. SKR on syvÀsti huolissaan infrastruktuurin laajamittaisesta tuhoamisesta sekÀ konfliktin aiheuttamasta katkeruudesta. Toivomme YK-johtoista puolueetonta kansainvÀlistÀ tutkintaa, jonka tehtÀvÀnÀ on selvittÀÀ ovatko konfliktin osapuolet syyllistyneet sotarikoksiin tai muihin kansainvÀlisen oikeuden loukkauksiin. MikÀli rikoksia on tapahtunut, tulee syylliset saattaa vastuuseen teoistaan. SKR on huolissaan palestiinalaisalueiden siviilivÀestön pitkÀÀn jatkuneesta ahdingosta ja kutsuu kansainvÀlistÀ yhteisöÀ voimakkaampiin toimiin, jotka auttavat paitsi palestiinalaisvÀestöÀ niin myös vahvistamaan palestiinalaisalueiden roolia rauhankumppanina Israelin kanssa. Israelin siirtokunnat ovat kansainvÀlisen lain vastaisia ja niistÀ luopuminen vahvistaisi merkittÀvÀsti edellytyksiÀ konfliktin pÀÀttymiseen. SKR uskoo, ettÀ kahden valtion malli on paras vaihtoehto kestÀvÀÀn rauhaan LÀhi-idÀssÀ.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.