Afganistanin tilanne

Suomen kristillinen rauhanliike seuraa huolestuneena Afganistanin tilannetta. SKR pitÀÀ tÀrkeÀnÀ, ettÀ maan siviilivÀestön tarpeista huolehditaan niin humanitaarisen avun perillepÀÀsyn kuin ihmisoikeuksienkin osalta. Talebanin tulee noudattaa maan kansainvÀlisiÀ sitoumuksiaan, mukaan lukien naisten ja tyttöjen oikeudet, huolimatta siitÀ, tunnustavatko ulkomaat maan hallintoa vai eivÀt. Afganistanin rauhanturvaoperaation epÀonnistumisen ei tule johtaa ennenaikaisiin yleistyksiin rauhanturvatoiminnan kokonaisuudesta, vaan toimia pontimena rakentaa entistÀ parempia, vÀkivallattomuuteen ja dialogiin nojaavia tapoja tukea kriisinhallintaa ja rauharakennusta. SKR katsoo, ettÀ afganistanilaiset hyötyisivÀt vahvasta uskontojen ja kulttuurien vuoropuhelusta. Vaikka maan tilanne on vaikea, tulee kansainvÀlisen yhteisön mukaan lukien Suomen, löytÀÀ keinoja jatkaa tiivistÀ yhteistyötÀÀn Afganistanin kansan ja sen paremman tulevaisuuden puolesta.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.