Tervetuloa Loviisaan 6. – 8.8.2010!

Ma 2.8.

10.00 – 11.00 Lehdistötilaisuus sekä Toivon siemeniä, pelon siemeniä -valokuvanäyttelyn avajaiset

To 5.8.

10.15 – 11.45 Combatants for Peace -järjestö esittäytyy Lapinjärvien koulutuskeskuksessa
17.00 – 19.00 Shaka & Koivuniemen herrat konsertoi Lapinjärven koulutuskeskuksessa

Pe 6.8. Hiroshima -päivä

17.30 Bussikuljetus Helsingistä Loviisaan lähtee Kiasman edestä
19.00 – 21.00 Home -dokumenttielokuva ja keskustelutilaisuus Kino Marilynissä
21.30 – 22.00 Rauhanajatuksia eri uskontojen edustajilta Laivasillalla
22 – 22.30 Kynttiläpuhe ja kynttiläkulkue Laivasillalta
22.45 Bussikuljetus Loviisasta Helsinkiin lähtee uimarannalta

La 7.8.

9.30 Bussikuljetus Helsingistä Loviisaan lähtee Kiasman edestä
8.00 – 12.00 Toritapahtuma, mm. rauhanlettuja, musiikkia ja Länsi-Sahara -infoa Loviisan torilla. Mukana mm. kuoro Ghanasta.
10.30 – 12.00 Neuvottelukunta kokoontuu Palvelutalo Esplanadissa, Kuningattarenkatu 7.
12.30 – 13.30 Loviisan vuoden 2010 rauhanpalkinnon luovutus tohtori Arno Gruenille sekä palkintopuhe Kino Marilynissä.
13.30 – 14 Lehdistön ja yleisön kysymyksiä
14.00 – 16.00 Jerusalem – rauhan kaupunki? -seminaari, mukana mm. Munib Younan, Jordanian ja Pyhän maan ev.lut. kirkon piispa sekä Combatants for Peace -järjestön edustajia. Kino Marilyn.
16.00 – 17.30 Onko mediasta totuuden näyttäjäksi? Rauhankasvatusinstituutin ja Pandin järjestämä seminaari, mukana Journalistiliiton puheenjohtaja Arto Nieminen sekä toimittaja, Iran -asiantuntija Liisa Liimatainen, taiteilija ja vapaa toimittaja Lauri Kojo ja israelilainen toimittaja ja aseistakieltäytyjä Lior Volinz. Kino Marilyn.
18.00 – 19.30 Home -dokumenttielokuva Kino Marilynissä
20.00 – 21.00 Etnokonsertti Laivasillalla
21.30 Bussikuljetus Loviisasta Helsinkiin lähtee Laivasillalta

Su 8.8.

10.30 Bussikuljetus Helsingistä Loviisaan lähtee Kiasman edestä
12.00 – 13.30 Ekumeeninen Rauhanmessu Loviisan kirkossa
13.30 – 14.00 Kirkkokahvit
14.00 – 15.00 “Väkivallan kulttuurista rauhan kulttuuriin -näyttelyyn tutustumista
15.00 – 16.00 You’ll never walk alone -kirkkokonsertti Loviisan kirkossa
16.00 Bussikuljetus Helsinkiin lähtee Loviisan kirkon edestä
16.00 – 17.00 Yhteislaulua Palvelutalo Esplanadissa

Bussikuljetusten hinta on 5 e. Etukäteisilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen teemu@kaapeli.fi.

Lisätietoja: Timo Virtala, 045 784 055 74, timo@virtala.com ja www.facebook.com/LovPeaceForum, www.twitter.com/LovPeaceForum, sekä tietysti: www.rauhanfoorumi.fi.

Loviisan rauhanfoorumi on erilaisten ihmisten, ideoiden, kulttuurien ja uskontojen kohtauspaikka. Tavoitteena on kanssakäymisen, keskustelun ja taiteen keinoin lieventää ihmiskunnan pelkoja, kehitellä ratkaisuja ristiriitoihin ja tuoda iloa ihmisten elämään. Tapahtumia järjestetään vuosittain Hiroshima-päivän (6.8.) yhteydessä. Järjestäjänä toimii Suomen kristillinen rauhanliike ja suojelijana presidentti Tarja Halonen.

Jerusalem – rauhan kaupunki? –seminaarissa pohditaan Lähi-Idän tilannetta. Keskustelussa mukana mm. Jordanian ja Pyhän maan ev-lut kirkon piispa Munib Younan sekä entisten israelilaissotilaiden ja entisten palestiinalaistaistelijoiden yhdessä muodostaman Combatants for Peace -järjestön edustajia. Puheenjohtajana toimii suurlähettiläs Ilri Rantakari.

Loviisan vuoden 2010 rauhanpalkinto myönnetään sveitsiläis-amerikkalaiselle psykoanalyytikko Arno Gruenille. Elämäntyönään Gruen on tutkinut ihmisen väkivaltaisuuteen johtavia syitä ja haastanut siten Freudin käsityksen ihmisen luontaisesta väkivaltaisuudesta. Palkinnonluovutustilaisuudessa Gruen pitää puheen, joka tullaan tulkkaamaan suomeksi.

Onko mediasta totuuden näyttäjäksi? -keskustelutilaisuudessa median valtaa ruotivat mm. Journalistiliiton puheenjohtaja Arto Nieminen, Iran -asiantuntija Liisa Liimatainen, israelilainen toimittaja ja aseistakieltäytyjä Lior Volinz, Rauhankasvatusinstituutin puheenjohtaja Aarni Tuominen sekä tilaisuuden järjestäjä, taiteilija ja vapaa toimittaja Lauri Kojo. Puheenjohtajana toimii Rauhankasvatusinstituutin pääsihteeri Pirjo Härö

Musiikkia on tänä vuonna runsaasti. Lapinjärvellä esiintyy Shaka & Koivuniemen herrat, Loviisan torilla ghanalainen Voices of Praise -kuoro ja Nykyajan kansanlauluja laulava Marja-Leena Airaksinen, kirkkokonsertissa Laura Virtala ja Jukka Nykänen ja Palvelutalo Esplanadissa yhteislaulua vetää Rauno Kinnunen. Lauantai-iltana Laivasillalla yleisöä tanssittaa jo kolmantena vuonna peräkkäin gambialais-senegalilainen musiikki.

Rauhanajatuksia eri uskontojen edustajilta kuullaan Laivasilla ennen kynttiläkulkueen lähtoä. Järjestäjänä toimii Religions for Peace -järjestö. Tilaisuuden jälkeen, juuri ennen Hiroshima-päivän kynttiläkulkuetta, Outi Arajärvi pitää kynttilöpuheen.

Home -dokumenttielokuva on Yann Arthus-Bertrandin vuonna 2009 onhjaama ihmiskunnan historiasta ja luontosuhteesta kertova taideteos. Eri puolilla maailmaa kuvattu dokumentti tuo eteemme maailman henkeäsalpaavan monimuotoisuuden ennennäkemättömällä tavalla.

Näyttelyitä on kaksi: Toivon siemeniä, pelon siemeniä – 40 vuotta miehitystä palestiinalaisalueilla -valokuvanäyttely Loviisan kirjastossa on auki arkisin kirjaston aukioloaikoina. Väkivallan kulttuurista rauhankulttuuriin -näyttely Lovisa Gymnasiumissa on auki 6.-8.8. klo 12-17 sekä koulun aukioloaikoina elokuun ajan.

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.