Turun buddhalaistemppelistä

Teksti: Jukka J. Rintala
Kuva (cc): dtcchc

Buddhalaiset ovat pyrkineet jo vuosia rakentamaan Turkuun omaa temppeliään. Rakennusprojektia on yritetty hankaloittaa, ja keskeneräinen temppeli on joutunut useaan otteeseen sabotaasin kohteeksi. Jokin aika sitten temppeli yritettiin jopa tuhopolttaa.

Minun on vaikeaa ymmärtää tätä ahdasmielisyyttä ja vihaa, jota jotkut ihmiset näyttävät tuntevan erilaisuutta kohtaan. Vihamielisyys, väkivalta ja suvaitsemattomuus eivät ole ainakaan se asenne, jonka Rauhanruhtinas Jeesus Nasaretilainen opetti meidät omaksumaan.

Uskontoon kohdistuvalle vainolle ja väkivallalle ei voi olla sijaa sivistyneessä yhteiskunnassa, eikä kukaan Jeesuksen seuraaja voi hyväksyä buddhalaisten tovereidemme hartaudenharjoitukseen kohdistuvaa hyökkäystä olipa sen motiivina sitten viha tai pelkkä välinpitämättömyys.

Tuomitsen jyrkästi Turun Lootuksen Sydämen temppeliin (Chùa Liên Tâm) kohdistuneen ilkivallan, rukoilen temppelille siunausta ja puolustan koko sydämestäni buddhalaisten oikeutta rakentaa Suomeen pyhäkkönsä ja harjoittaa uskontoaan rauhassa.

“Autuaita ovat rauhantekijät”, sanoo Jeesus, “he saavat Jumalan lapsen nimen.” Rauha, rakkaus ja myötätunto ovat buddhalaisen opetuksen ytimessä, ja kristittynä koen siksi suurta arvostusta ja kunnioitusta tätä kaunista traditiotaan kohtaan.

Rukoilkaamme, että rauha ja myötätunto saisivat voiton myös niiden mielissä ja sydämissä, jotka tähän tuhotyöhön ovat syyllistyneet. Maailmamme ei tarvitse enää yhtään suvaitsemattomuutta, välinpitämättömyyttä ja väkivaltaa. Rauha on ainoa oikea tie.

Rakas Herramme Jeesus Kristus,
Jumala Jumalasta, Valkeus Valkeudesta, Tosi Jumala Tosi Jumalasta,
Laske siunaava kätesi buddhalaisten veljiemme ja sisartemme ylle,
Jotta he jaksaisivat lannistumatta ja rauha sydämissään näiden koettelemusten läpi.

Anna pyhä rauhasi niille, jotka tähän ilkityöhön syyllistyivät,
Jotta he katuisivat ja löytäisivät rakkauden ja myötätunnon sydämiinsä.

Lähetä valosi ja siunauksesi Lootuksen Sydämen temppelille,
Jotta se saataisiin rakennettua valmiiksi ja voisi levittää rauhan ja myötätunnon sanomaa.
Tätä rukoilemme Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä.

2 comments

  1. Loistava puheenvuoro. Tämä on todellista kristillisyyttä. Rauha ja siunausta kirjoittajalle.

  2. kiitos myötätunnosta. kunpa useampi ymmärtäisi, miten me buddhalaiset ja kristityt olemmekaan samanlaisia. om mani padme hum. rauhaa ja rakkautta.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.