Pilkahdus valoa keskellä järjettömyyttä

Amishit ovat noin 200 000 ihmisen kristitty lahko Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Heitä asuu etenkin Pennsylvaniassa, Ohiossa ja Indianassa. Amishien mielestä tekninen kehitys on mennyt liian pitkälle, joten he välttävät modernien laitteiden käyttöä ja harjoittavat maanviljelyä vanhanaikaisin menetelmin.

Lokakuussa 2006 Pennsylvanian osavaltion Nickel Minesin Amisheja kohtasi järkyttävä tragedia, kun aseistautunut mies tunkeutui heidän kouluunsa ja ampui kymmentä lasta, joista viisi kuoli. Vihan, katkeruuden ja kostonhimon kierteen jatkamisen sijaan paikallinen Amish -yhteisö ilmoitti Jo tunteja tapahtuman jälkeen antavansa itsemurhan tehneelle ampujalle anteeksi ja tukevansa kaikin keinoin tämän leskeä ja lapsia.

Oheisessa videossa pohditaan kyseisen anteeksiannon syitä ja seurauksia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.