YK: rauhanpäivä kokoaa uskontojen edustajat rukoilemaan

YK:n kansainvälisenä rauhanpäivänä 21.9. eri uskontojen ja vakaumusten edustajat rukoilevat, lausuvat runoja ja musisoivat rauhan puolesta. Kampin kappelin edustalla kello 15.30 alkavassa rukoushetkessä on mukana ihmisiä mm juutalaisuudesta, kristinuskosta, islamista, hindulaisuudesta, buddhalaisuudesta, sikhiläisyydestä, bahá’í- uskosta, Brahma Kumaris -liikkeestä sekä ateismista.

Narikkatorilla kuullaan rukousten lisäksi muun muassa arabiankielistä rauhankuoroa sekä Sharanam-yhtyettä. Päivä on omistettu rauhan vahvistamiselle niin kansojen sisällä kuin niiden välilläkin. Rauhanpäivän ajaksi toivotaan kaikkien konfliktien taukoavan.

Tilaisuuden järjestää Helsingin seurakuntayhtymä yhteistyössä muiden uskonnollisten yhteisöiden sekä Suomen Rauhanliiton kanssa.

Lisätietoa: Heidi Rautionmaa, heidi.rautionmaa@evl.fi

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.