YK 75 vuotta -hartaus

Hartaudessa puheen pitää Suomen YK-liiton toiminnanjohtaja Helena Laukko. Liturgeina ovat aluekappalainen Maija Kuoppala Helsingin tuomiokirkkoseurakunnasta ja Risto Pontela. Musiikista vastaavat kanttori Harri Viitanen Helsingin tuomiokirkkoseurakunnasta ja Matti Turunen sekä Uusi ekumeeninen kvartetti. Jumalanpalveluksen jälkeen juhlakahvit. Hartaus pidetään englannin kielellä ja hartautta voi seurata suorana lähetyksenä myös Tuomiokirkkoseurakunnan Youtube-kanavalla. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Suomen YK liiton ja Kristillisen Rauhanliikkeen kanssa.

UN75 Prayer on Friday 23 October 2020 at 10 a.m. in Helsinki Cathedral, Unioninkatu 29. This year we celebrate UN 75th anniversary. The speech will be given by Helena Laukko, Executive Director UN Assosiation of Finland. Liturgy Maija Kuoppala and Risto Pontela. Music by Harri Viitanen, Matti Turunen and New Ecumenical Quartet. The prayer is held in English only and can be followed as live stream on Youtube ?. After the prayer to the Coffee Fellowship in Cathedral hall. The prayer is organizer in cooperation Helsinki Cathedral Parish, The Finnish Christian Peace Association and UNA Finland.

YK perustettiin vuonna 1945 tavoitteenaan luoda maailma, jossa ihmiset eläisivät tasavertaisina ja hyvinvoivina, ilman väkivallan ja sodan uhkaa. Hallitusten välisen järjestön tavoitteiksi asetettiin kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden, oikeudenmukaisuuden sekä ihmisoikeuksien edistäminen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.