Loviisan 24. Rauhanfoorumi 5. – 7.8.2011

Seminaarissa kysytään: Mitä mieltä Tunisian Punaisen Puolikuun johtaja on Arabien keväästä? Mitä YK:n pääkonttorissa ajatellaan Libyan sodasta?

Uudistuneet, kansainväliset laulujuhlat: miten onnistuu sambialaisilta ”Hummani hei”?

Rauhanmessu Loviisan torilla: Helsingin piispa Irja Askola saarnaa, neljä kuoroa laulaa

Loviisan Rauhanfoorumi on vuosittain Hiroshima-päivän ympärillä järjestettävä kesätapahtuma itäisellä Uudellamaalla, tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Luvassa on kansainvälisen tason seminaareja, konsertteja, ulkoilmatapahtumia, elokuvaa, kuvataidetta, Hiroshima -päivän kynttiläkulkue ja rauhanmessu. Lämpimästi tervetuloa!

Arabien kevät haasteena rauhanvälitykselle -seminaarin ovat lupautuneet puhumaan Tunisian Punaisen Puolikuun pääsihteeri tohtori Tahel Cheniti Tunisiasta ja YK:n poliittisen osaston rauhanvälityksen tukiyksikön päällikkö Kelvin Ong Yhdysvalloista. Kommenttipuheenvuorot pitävät tohtori Susanne Dahlgren Helsingin yliopistosta sekä YK-liiton toiminnanjohtaja Helena Laukko. Keskustelijoilta tullaan kysymään heidän näkemystään Arabien kevään tilanteeseen, minkälaiset odotukset heillä on jatkosta ja mihin toimenpiteisiin YK:n, EU:n, Afrikan Unionin ja Arabiliiton tulisi heidän mielestään ryhtyä.

Lauantain toritapahtumassa on luvassa musiikkia, teatteria, rauhanlettuja, kirjamyyntiä ja rauhanjärjestöjen infoa. Esiintymislavalle nousee Langingkosken Leidit, Lauri Kojo, Zambian Vocal Collection sekä performanssitaidetta esittävä Marja-Leena Airaksinen.

Kaukaisimmat musiikkivieraat saapuvat Sambiasta. Zambian Vocal Collection – a capella lauluryhmän laajaan repertuaariin kuuluu niin perinteistä, gospelia kuin viihdemusiikkiakin. He ovat vierailleet Suomessa kahdesti aiemminkin esiintyen mm. Provinssirockissa ja presidenttifoorumissa. Yhtye esiintyy Loviisassa neljästi: lauantaiaamulla Loviisan torilla, illalla Laivasillalla, sunnuntaina rauhanmessussa ja Loviisan Laulujuhlilla.

Loviisan Laulujuhlia järjestettiin Loviisan seudulla 1800 -luvun lopusta aina 1980 -luvulle asti. Viime vuonna perustettu yhdistys, Loviisan Laulu ry – Lovisa Sång rf:n tarkoituksena on herättää henkiin ja edelleen kehittää alueen laulujuhlaperinnettä. Mukana on tällä kertaa kaksi lapsikuoroa, eläkeläiskuoro, viihdekuoro, seurakuntakuoro ja sambialainen a capella -yhtye. Laulukielenä on suomi, ruotsi, viro ja useita afrikkalaisia kieliä.

Lauantain toisessa seminaarissa kysytään, onko rauhanliike pysynyt maailmanpoliittisten muutosten ja aseteknologian kehityksen perässä. Vaatimukset rauhasta annetaan valtioille, vaikka sotilaalliset toimijat ovat yhä useammin ei-valtiollisia. Millaisin strategioin rauhaa tavoitellaan? Keskustelemassa Kalevi Suomela, Laura Lodenius, Eekku Aromaa ja Jarmo Pykälä.

Sunnuntain rauhanmessussa esiintyy Lähde -kuoro Helsingistä, sambialaiset vieraamme ja lapsikuorot sekä Loviisasta että Viron Haapsalusta. Messussa saarnaa Helsingin piispa Irja Askola.

Lauantain ja sunnuntain tapahtumiin on järjestetty bussikuljetukset Helsingistä Loviisaan ja takaisin. Kuljetuksen hinta on 5 €. Etukäteisilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen teemu@kaapeli.fi tai puhelimitse numeroon (09) 7744 3116 / Teemu Matinpuro. Bussi voi tarvittaessa koukata myös Porvoon kautta. Lauantaina bussikuljetus Loviisasta Helsinkiin ajaa suoraan Töölönrantaan, jossa luvassa Hiroshima -päivän tapahtuma ja europarlamentaarikko Tarja Cronbergin kynttiläpuhe.

Loviisan Rauhanfoorumin ohjelma 2011:

Ma 25.7 – su 7.8
Mia Aitokarin valokuvanäyttely Laivasillalla.

Pe 5.8
13 – 17 Puistotapahtuma nuorille ja lapsiperheille: musiikkia, piknikkiä, joogaa ja tavaranvaihtoa
19 – 21 Pecha Kucha Night eli kuuden minuutin rauhantutkimuksen tietoiskuja Club Alexiassa
21 – 24 Runo, Rauha, Rakkaus -runotapahtuma Degerbyssä

La 6.8. Hiroshima -päivä

09 – 10 Bussi Helsingistä Kiasman edestä Loviisaan
08 – 13 Toritapahtuma: rauhanjärjestöjen infoa, kirjoja, musiikkia ja lettuja
11 – 13 Neuvottelukunnan kokous Tikvassa
13 – 15 Seminaari 1: Arabien kevät haasteena rauhanvälitykselle, alustajina YK:n rauhanvälityksen tukiyksikön päällikkö Kelvin Ong sekä Tunisian Punaisen Puolikuun pääsihteeri Dr. Tahar Cheniti
15.30 – 17.30 Seminaari 2: Rauhantekemisen uudet tuulet
18 – 20 Näkymätön Elina -elokuvan ilmaisnäytös
20 – 21 Bussi elokuvateatterin edestä Helsinkiin
21 – 21.50 Kuoroesityksiä Laivasillalla
21.50 – 22 Porvoon piispa Björn Vikströmin kynttiläpuhe
22 – 22.30 Kynttiläkulkue uimarannalle

Su 7.8
10.30 – 12 Bussi Helsingistä Kiasman edestä Loviisaan
12 – 13.30 Rauhanmessu Loviisan torilla, saarnaamassa Helsingin piispa Irja Askola. Messun jälkeen kirkkokahvit ja rauhanletut, mahdollisuus myös ruokailuun.
15.00 Loviisan Laulujuhlat
17 – 18 Bussi elokuvateatterin edestä Helsinkiin

Loviisan Rauhanfoorumin järjestäjänä toimii Suomen kristillinen rauhanliike ja suojelijana tasavallan presidentti Tarja Halonen. Lisätietoja numerosta 045 784 055 74 / Timo Virtala sekä osoitteista:

www.rauhanfoorumi.fi
www.facebook.com/LovPeaceForum
www.youtube.com/LovPeaceForum
www.twitter.com/LovPeaceForum

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.