Arabien kevään haasteet puhuttavat Loviisassa

Loviisan Rauhanfoorumin (5. – 7.8.2011) lauantain ensimmäisen seminaarin pääpuhujiksi ovat lupautuneet Tunisian Punaisen Puolikuun pääsihteeri tohtori Tahel Cheniti Tunisiasta ja YK:n poliittisen osaston rauhanvälityksen tukiyksikön päällikkö Kelvin Ong Yhdysvalloista. Seminaarin teemana on Arabien kevät haasteena rauhanvälitykselle. Seminaarin puheenjohtajan toimii Loviisan Rauhanfoorumin neuvottelukunnan puheenjohtaja, suurlähettiläs Ilari Rantakari.

Lauantain toisessa seminaarissa kysytään, onko rauhanliike ja rauhantutkimus pysyneet sodankäynnin muutoksen perässä. Seminaarissa kuullaan rauhanliikkeen ja rauhantutkimuksen asiantuntijoiden alustukset. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua seminaariin interaktiivisesti. Puheenjohtajana toimii rauhantyön monivaikuttaja Kalevi Suomela. Sunnuntain rauhanmessu järjestetään Loviisan torilla, saarnaamaan saapuu Helsingin piispa Irja Askola.

Perinteisten ohjelmanumeroiden eli seminaarien, kynttiläkulkueen, rauhanlettujen ja messun lisäksi Rauhanfoorumi tarjoaa tänä vuonna myös joukon uusia tapahtumia, kuten nuorille suunnatun puistotapahtuman Kappelinpuiostossa, ravintolamiljöössä toteutettavan Pecha Kucha Night’in, kolmipäiväisen rauhantutkimusseminaarin Lapinjärven koulutuskeskuksessa sekä Loviisan uudistuneet laulujuhlat. Laulujuhlille on ilmoittautunut kahdeksan kuoroa, esityksiä tullaan kuulemaan ainakin suomeksi, ruotsiksi, viroksi, lingalaksi, kikongoksi ja swahiliksi. Mukana on niin lapsi-, eläkeläis-, viihde-, kuin seurakuntakuorojakin, joten luvassa on ilon, laulun ja monimuotoisuuden juhla!

Lapinjärvellä järjestettävän tutkimusseminaarin teema, Vallankumouksesta sotaan vai rauhaan, liittyy Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän ajankohtaisiin tapahtumiin. Kurssi pitää sisällään kontaktiopetusta, itsenäistä työskentelyä ja elokuvan. Kurssista ja opetuksesta huolehtii muun muassa dosentti Arto Nokkala, YTM Jarmo Pykälä ja VM Senja Korhonen. Ilmoittautuminen onnistuu SaferGlobe Finlandin verkkosivujen kautta 30.6 mennessä.

Loviisan Rauhanfoorumin vapaaehtoiset kokoontuvat sunnuntaina 12.6. klo 18.00 Ravintola Saltbodanin terassilla Laivasillalla. Tervetuloa mukaan, tarjolla on pientä purtavaa. Elokuun tapahtumaan tarvitsemme muun muassa letunpaistajia, teltanpystyttäjiä, lyhdynkorjaajia, koristelijoita, tarjoilijoita, tiedottajia sekä valokuvaajan, tulkkaajan, ruotsintajan ja elokuvavastaavan.

Loviisan Rauhanfoorumi on aktivoitunut entisestään verkossa ja avannut jo olemassa olevien Facebook ja Twitter -tilien lisäksi myös YouTube -tilin, josta löytyy Rauhanfoorumin teemoihin sopivia linkkejä, haastatteluita ja kommenttipuheenvuoroja. Toistaiseksi haastateltavina ovat olleet pastori Jim Lewis Yhdysvalloista ja Nonviolence Peaceforcen (NP) johtaja tohtori Tim Wallis Belgiasta. Wallis vieraili hiljattain Ahvenanmaalla NP:n eurooppalaisten jäsenjärjestöjen kokoontumisessa. Menomatkalla hän tapasi muun muassa Loviisan Rauhanfoorumin suojelijaa, tasavallan presidentti Tarja Halosta ja Rauhanfoorumissa useitakin kertoja esiintynyttä kansanedustaja Pekka Haavistoa, ja kertoi heille järjestönsä toiminnasta, eli siviilien aseettomasta rauhanturvaamisesta. Lisätietoja Rauhanfoorumin kotisivuilla.

Tässä vielä Loviisan Rauhanfoorumin ohjelma kokonaisuudessaan:

Ma 25.7 – su 7.8

Mia Aitokarin valokuvanäyttely Laivasillalla.

To 4. – la 6.8

SaferGlobe Finlandin koulutusseminaari: Vallankumouksesta sotaan vai rauhaan?

Pe 5.8.

13 – 17 Puistotapahtuma Kappelinpuistossa nuorille: musiikkia, piknikkiä ja tavaranvaihtoa. Järjestäjänä Loviisan nuorisovaltuusto.
19 – 21 Pecha Kucha Night eli kuuden minuutin rauhantutkimuksen tietoiskuja, järjestäjänä SaferGlobe Finland.
21 – 24 Runo, Rauha, Rakkaus -runotapahtuma Hotelli Degerbyssä, järjestäjänä RRR.

La 6.8. Hiroshima -päivä

09 – 10 Bussi Helsingistä Kiasman edestä Loviisaan
08 – 12 Toritapahtuma: rauhanjärjestöjen infoa, kirjoja, musiikkia ja rauhanlettuja
11 – 13 Neuvottelukunnan kokous seurakuntakeskuksen Tikva -salissa
13 – 15 Seminaari 1: Arabien kevät haasteena rauhanvälitykselle
15.30 – 17.30 Seminaari 2: Rauhan uudet mallit
18 – 20 Elokuva
20 – 21 Bussi Helsinkiin Kino Marilynin edestä
21 – 21.45 Kuoroesityksiä Laivasillalla
21.45 Kynttiläpuhe ja kynttiläkulkue Laivasillalta uimarannalle

Su 7.8.

10.30 – 12 Bussi Helsingistä Kiasman edestä Loviisaan
12 – 13.30 Rauhanmessu Loviisan torilla, saarnaamassa Helsingin piispa Irja Askola. Messun jälkeen kirkkokahvit ja rauhanlettuja. Mahdollisuus myös ruokailuun.
14 Loviisan Laulujuhlat, järjestäjänä Loviisan Laulu ry – Lovisa Sång rf, jonka jälkeen paluubussikuljetus Helsinkiin.


Lisätietoja:

Timo Virtala
+358 45 784 055 74

Pääsihteeri
Loviisan rauhanfoorumi
www.rauhanfoorumi.fi
www.facebook.com/LovPeaceForum
www.twitter.com/LovPeaceForum
www.youtube.com/LovPeaceForum

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.