SKR:n Rauhanpalkinto v. 2016 Madventuresin ja Docventuresin tekijöille

Suomen Kristillisen Rauhanliikkeen rauhanpalkinto vuonna 2016 annetaan Riku Rantalalle ja Tuomas ”Tunna” Milonoffille.

Rantala ja Milonoff ovat pitkäjänteisesti, ennakkoluulottomasti ja rohkeasti kertoneet suomalaisille muista kulttuureista ja niiden keskeisistä elämän tavoitteista. Heidän kykynsä tavoittaa erityisesti nuoret hakee vertaistaan. Rantalan ja Milonoffin työ vieraiden kulttuurien tuntemisen laajentamiseksi ja erilaisuuden hyväksymisen lisäämiseksi on sellaista perusrauhantyötä, jota Suomen Kristillinen Rauhanliike haluaa vuosittaisella palkinnollaan tukea ja nostaa esiin.

Lisäksi SKR korostaa Rantalan ja Milonoffin aktiivista ja ratkaisukeskeistä otetta pakolaiskriisiin vastaamisessa. Sen sijaan, että he olisivat osallistuneet Suomea repivään juupas-eipäs –keskusteluun pakolaisuudesta, Rantala ja Milonoff ovat näyttäneet startuprefugees–aloitteen kautta kuinka löydetään ratkaisuja, joissa kaikki ovat voittajia. Suomalaisen yhteiskunnan näkökulmasta tämä on ensiarvoisen tärkeää rauhantyötä.

SKR:n rauhanpalkinto on jaettu vuodesta 1982 alkaen. Palkinnon ovat vuosien varrella saaneet rauhantyön alalla poikkeuksellisesti meritoituneet yksilöt ja yhteisöt laajasti, Martti Ahtisaaresta (1991) Suomen Ekumeeniseen Neuvostoon (2008) ja edelleen Pekka Haavistoon (2015). Lista kaikista rauhanpalkinnon saajista löytyy osoitteesta kristillinenrauhanliike.fi/esittely.

Kyselyt ja lisätiedot: Jussi Ojala, SKR:n hallituksen puheenjohtaja, 0503526536.

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.